RETETE RECENTE

RULADA DIN CASCAVAL

March 16, 2013 | CATEGORIA

rulada-de-cascaval

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele de rulada din cascaval oparit). Atat de usor se face, incat constituie salvarea noastra la mesele festive cand avem de pregatit mai multe preparate – avem grija sa pregatim o portie dubla cand avem multi musafiri!

INGREDIENTE:

1 roata mica de cascaval -200 g
150 g crema de branza – Almette
100 g sunca presata
1 ou fiert
20 g unt
un praf de sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Tocam sunca cubulete mici. Amestecam 30 g sunca tocata cu unt, crema de branza si oul intr-un robot – sau un mixer vertical. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

rulada-de-cascaval-1

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand apa da in clocot punem cascavalul intr-o punga pe care o legam la capat, apoi il punem in apa. Luam vasul de pe foc, dar cascavalul ramane in apa fierbinte tim p de 15-20 minute – pana se topeste complet. Il scoatem apoi din punga si il intindem pe o folie de staniol intr-o forma dreptunghiulara, cat este inca cald. Punem crema de branza peste foaia de cascaval, apoi presaram cubuletele de sunca ramase.

rulada-de-cascaval-2

Rulam cu ajutorul foliei si dam rulada la rece pentru cateva ore. Apoi o putem felia si servim.

rulada-de-cascaval-3

rulada-de-cascaval-6704-3

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Simpla, rapida dar consistenta si, mai ales, servita cu eleganta !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • La fix ai postat reteta… saptamana viitoare il serbam pe socramiu, si chiar ma gandeam la o rulaga aperitiv 🙂
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Te pup, Simona! Sper sa le placa tuturor musafirilor!

  • Florina Frunza

    Arata foarte bine! am sa fac si eu de Sarbatori.

    • diva in bucatarie

      Astept impresiile! Te pup!

  • Ce frumos arata !!! As papa cateva feliute chiar acum !!!

    • diva in bucatarie

      Cu drag!!!

  • foarte buna am sa fac si eu ……………

    • diva in bucatarie

      🙂

  • cred ca e foate buna si cu aspect placut
    ,,,,

    • diva in bucatarie

      Este f buna si f usor de facut!

  • Maria

    Din ce sa fie acea punga care nu se topeste in apa fierbinte !?!

    • diva in bucatarie

      Eu am folosit o punga de plastic normala, pentru sandvis.

  • briela

    arata bine,dar trebuie unsa cu ceva folia ca sa nu se lipeasca cascavalul sau nu e nevoie?

    • diva in bucatarie

      Nu este nevoie!

  • dana

    Felicitari pt retete! Tocmai ce-am scos drobul de pui de la cuptor,urmeaza chek-ul aperitiv si doua rulade din cascaval doar ca la umpluturi mai jonglez eu putin, te urmaresc pe blog de multa vreme si chiar daca am 50 de ani,m-am inspirat in multe retete de la tine.Inca o data felicitari si Sarbatori Pascale fericite!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dana! Si mama mea a mai schimbat cate ceva din stilui ei, iar acum pregateste mai mult din ce ii sugerez eu… Sarbatori fericite!

  • ibi

    Adauga gogosari murati taiati cubulete,are un aspect mai frumos si e si gustos

    • diva in bucatarie

      🙂

  • buna…de care cascaval?? multumesc as apreciez sa fac si eu la craciun

  • burlacu

    foarte usor de facut si delicios..eu deja fac a doua oara luna asta:)
    Sarbatori fericite!:)

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *