google plus pinterest twitter

ADS 1 code

RULADA DIN CASCAVAL

16 Mar 2013

rulada-de-cascaval

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele de rulada din cascaval oparit). Atat de usor se face, incat constituie salvarea noastra la mesele festive cand avem de pregatit mai multe preparate – avem grija sa pregatim o portie dubla cand avem multi musafiri!

INGREDIENTE:

1 roata mica de cascaval -200 g
150 g crema de branza – Almette
100 g sunca presata
1 ou fiert
20 g unt
un praf de sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Tocam sunca cubulete mici. Amestecam 30 g sunca tocata cu unt, crema de branza si oul intr-un robot – sau un mixer vertical. Asezonam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

rulada-de-cascaval-1

Intr-o oala punem apa la fiert. Cand apa da in clocot punem cascavalul intr-o punga pe care o legam la capat, apoi il punem in apa. Luam vasul de pe foc, dar cascavalul ramane in apa fierbinte tim p de 15-20 minute – pana se topeste complet. Il scoatem apoi din punga si il intindem pe o folie de staniol intr-o forma dreptunghiulara, cat este inca cald. Punem crema de branza peste foaia de cascaval, apoi presaram cubuletele de sunca ramase.

rulada-de-cascaval-2

Rulam cu ajutorul foliei si dam rulada la rece pentru cateva ore. Apoi o putem felia si servim.

rulada-de-cascaval-3

rulada-de-cascaval-6704-3

Pofta buna!

23 Comentarii

  1. Mirela Carmen Tomescu says:

    Simpla, rapida dar consistenta si, mai ales, servita cu eleganta !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mirela!

  2. Simona says:

    La fix ai postat reteta… saptamana viitoare il serbam pe socramiu, si chiar ma gandeam la o rulaga aperitiv 🙂
    Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Te pup, Simona! Sper sa le placa tuturor musafirilor!

  3. Florina Frunza says:

    Arata foarte bine! am sa fac si eu de Sarbatori.

    1. diva in bucatarie says:

      Astept impresiile! Te pup!

  4. Magda Adina says:

    Ce frumos arata !!! As papa cateva feliute chiar acum !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Cu drag!!!

  5. tarabuta says:

    foarte buna am sa fac si eu ……………

    1. diva in bucatarie says:

      🙂

  6. tarabuta says:

    cred ca e foate buna si cu aspect placut
    ,,,,

    1. diva in bucatarie says:

      Este f buna si f usor de facut!

  7. Maria says:

    Din ce sa fie acea punga care nu se topeste in apa fierbinte !?!

    1. diva in bucatarie says:

      Eu am folosit o punga de plastic normala, pentru sandvis.

  8. briela says:

    arata bine,dar trebuie unsa cu ceva folia ca sa nu se lipeasca cascavalul sau nu e nevoie?

    1. diva in bucatarie says:

      Nu este nevoie!

  9. dana says:

    Felicitari pt retete! Tocmai ce-am scos drobul de pui de la cuptor,urmeaza chek-ul aperitiv si doua rulade din cascaval doar ca la umpluturi mai jonglez eu putin, te urmaresc pe blog de multa vreme si chiar daca am 50 de ani,m-am inspirat in multe retete de la tine.Inca o data felicitari si Sarbatori Pascale fericite!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Dana! Si mama mea a mai schimbat cate ceva din stilui ei, iar acum pregateste mai mult din ce ii sugerez eu… Sarbatori fericite!

  10. ibi says:

    Adauga gogosari murati taiati cubulete,are un aspect mai frumos si e si gustos

    1. diva in bucatarie says:

      🙂

  11. petronela says:

    buna…de care cascaval?? multumesc as apreciez sa fac si eu la craciun

    1. Hochland – clasic sau Delaco – Sofia

  12. burlacu says:

    foarte usor de facut si delicios..eu deja fac a doua oara luna asta:)
    Sarbatori fericite!:)

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner