Chiftelute cu miez de telemea

13 martie 2013Diva in Bucatarie

Chiftelute cu miez de telemea. Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.

INGREDIENTE:

250 g carne de porc
250 g carne de vita
1 felie paine tip franzela
1 cartof mic – de marimea unui ou
1 ceapa
1 ou
2 catei usturoi
cateva picaturi sos Tabasco – optional
marar sau patrunjel
sare
piper
4 linguri faina pentru tavalit chiftelutele
60-70 g telemea taiata cubulete mici (1*1 cm)
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Ceapa tocata marunt o calim in ulei. Dam prin masina de tocat carnea, painea inmuiata in apa, cartoful, ceapa si usturoiul. Punem langa acestea verdeata tocata, oul, asezonam cu sare si piper (plus cateva picaturi sos Tabasco vrem chifletulele putin mai condimentate) si amestecam pasta de carne pana se omogenizeaza. Luam un cubulet de telemea si il imbracam in carne.

chiftelute-cu-miez-de-telemea-1

Modelam intre palmele umezite cu apa bilute, pe care le tavalim prin faina si le punem pe o farfurie, pregatind intai toate chiftelutele. Apoi ne apucam sa le prajim in uleiul incins.

chiftelute-cu-miez-de-telemea-2

Prajim chiftelutele pe amble parti in ulei incins bine, pana se rumenesc frumos, pe toata suprafata.

Le servim calde, dar merg si reci.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *