Tort de biscuiti cu ciocolata

7 martie 2013Diva in Bucatarie

Tort de biscuiti cu ciocolata. Orice varianta ati alege, simpla sau cu sos, tortul de biscuiti cu ciocolata o sa va cucereasca musafirii.

Tortul de biscuiti cu ciocolata este unul din cele mai bune, mai usor si mai rapid de pregatit dintre torturi. In plus putem spune fara riscul de a fi contrazisi ca poate face concurenta oricarui alt tort de ciocolata, il putem servi la orice sarbatoare sau masa festiva… Pe probate!

Pornind de ideea unui desert fara coacere, de la salamul de biscuiti cu ciocolata, am ajuns la acest desert. Pare banal, dar va spun ca este delicios. Aromat, cu texturi diferite, cucereste orice mofturos. Este unul din deserturile mele preferate, dar ajung sa il pregatesc rar. Copilul are si el pofte, la fel si sotul meu.

Avand in vedere ca este delicios si usor de pregatit, tortul de biscuit a cucerit si blogosfera culinara, fiecare punandu-si amprenta asupra retetei. A mea are fulgi de migdale si nuci, iar aroma ii este data de rom. Nu va speriati! Alcolul se pierde in asa cantitate mare de ingrediente, dar daca nu aveti la indemana rom folositi 1 lingurita esenta rom. Ciocolata si romul sunt prietene foarte bune. Impresia aceasta poate fi intarita si de faptul ca am crescut cu acea ciocolata cu rom din vremurile comuniste.

Pentru acest tort nu avem nevoie nici de tehnici speciale de pregatire, nici de ingrediente complicate. Totul este foarte simplu si foarte usor de pregatit. Sunt sigura ca oricine il poate face, reusita lui fiind garantata de cei care l-au incercat chiar inainte sa public reteta.

Din pacate in momentul in care l-am fotografiat nu am avut inspiratia sa vi-l arat asa cum poate fi aranjat intr-un restaurant  elegant, insotit de un sos de vanilie sau sos de ciocolata. Aici, ar fi doua variante: o farfurie adanca, ca cea pentru paste cu un cm grosime de sos, iar felia de tort cu cateva fructe de padure pe post de decor ar atata sensational. Un alt aranjament ar putea fi pe o farfurie intinsa, sosul fiind doar decor de plating, pus cu o seringa sau intins cu o paleta zimtata.

Orice varianta ati alege, simpla sau cu sos, tortul de biscuiti cu ciocolata o sa va cucereasca musafirii.

Acum va las sa descoperiti reteta mea, si va invit sa o pregatiti, iar pentru fiecare distribuire in parte aveti multumirile mele anticipate.

INGREDIENTE:

200 g biscuiti
150 g nuci tocate grosolan
60 g nuci tocate fin
50 g fulgi de migdale
200 g ciocolata cu lapte
200 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
75 g unt
30 g zahar pudra
1 lingura praf de cacao neagra
2 linguri rom
150 ml lapte
2 linguri cacao sau nesquik pentru ornat

PREPARARE:

Punem intr-un vas biscuiti rupti in bucati mai mari, nucile tocate fin, cele tocate grosolan si fulgii de migdale. Turnam putin lapte peste acestea, amestecam usor, apoi turnam iar lapte si amestecam, astfel incat sa umezim treptat toata cantitatea de biscuiti si nuci, dar sa nu devina prea moi biscuitii.

tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-1

Mixam untul cu zaharul si cacao pana devin o spuma, iar ciocolata o topim la baine-marie.

tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-2

Cand acesta s-a topit adaugam smantana pentru frisca si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-3

Adaugam untul frecat cu cacao, romul si mixam bine.
Turnam 3/4 din compozitia de ciocolata peste amestecul de biscuiti cu nuci si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-4

O punem intr-o tava cu pereti detasabili tapetata cu unt si nuca. Nivelam frumos si turnam restul de ciocolata. Dam tortul la rece peste noapte.
Inainte sa il servim il pudram cu cacao sau nesquik.

tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-5tort-de-biscuiti-cu-ciocolata-6

Nu-i asa ca acest tort va aduce aminte de copilarie? Eu nu stiu pe nimeni care sa nu fi gustat acest tort cand era mic, cred ca era cea mai intalnita dulcegarie la petrecerile noastre. Acum a venit randul nostru sa il pregatim mamelor noastre…

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cu tortul asta as putea sa-l conving pe al meu sa manance biscuitii intr-o prajitura 🙂
    Super arata!!!
    La Multi Ani ptr maine, frumoasa doamna si scumpa mama de baiat frumos!

  2. E un tort care mi-ar placea la orice ora si oricand. E superb, cicolatos, un pic crocant, aromat…si numai bun de mancat. In copilarie sincer eu nu stiu sa fi mancat, dar la noi se facea frecvent salam de biscuiti, un fel de ruda a acestui tort 🙂 Te pup Cristina, iti multumesc pentru reteta si iti urez un calduros ‘La multi ani’ !!!

  3. Tortul este minunat! Nu mai am rabdare sa astept asa ca iti urez de acum La Multi Ani! Sa ai parte de tot binele din lume, realizari si multa dragoste! Pentru mine esti speciala :*

  4. Cred ca este foarte bun. Cand am facut ultima data salam de biscuiti, ma intrebam ce ar fi sa nu ma mai complic sa-i dau forma de salam, ci sa pun compozitia intr-o forma de tort. Raspunsul l-am primit de la tine, atat de frumos explicat si prezentat. Multumesc!

  5. Pe vremuri mama nu avea atatea ingrediente sa puna in tortul de biscuiti…facea o crema din margarina cu esenta de rom si inmuia biscuitii in apa cu zahar si punea un strat de biscuiti,unul de crema si tot asa 🙂 Cel mai bun tort a fost pentru mine,acum ii fac eu din cand in cand varianta asta mai moderna si ii place la nebunie si ei si celorlanti din familie…dar mie tot de cel de pe vremuri imi e cel mai dor .Cele mai frumoase amintiri sunt in acel gust simplu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *