Muffins cu cascaval si ciuperci

7 februarie 2013Diva in Bucatarie

Muffins cu cascaval si ciuperci. Pe post de mic dejun, gustare sau pachetel la scoala, aperitive la petrecerile celor mici, aceste muffins cu cascaval si ciuperci pot fi solutia simpla si gustoasa.

Pe post de mic dejun, gustare sau pachetel la scoala, aperitive la petrecerile celor mici, aceste muffins cu cascaval si ciuperci pot fi solutia simpla si gustoasa.

INGREDIENTE:
(pentru 6 buc)

50 g cascaval ras
20 g cascaval taiat cuburi
45-50 g ciuperci tocate cuburi mici
1 fir ceapa verde
3 oua medii (sau 2 foarte mari)
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita oregano
patrunjel verde
1 lingura ulei
sare
piper

PREPARARE:

Calim ciupercile intr-o lingura ulei, apoi le scoatem pe un servet de hartie si tamponam pentru a nu ramane cu ulei pe ele. Calim partea verde de la ceapa in uleiul ramas in tigaie. Amestecam intr-un vas cascavalul, ciupercile, ceapa, faina amesteacata cu putina sare, piper si praf de copt, oregano si 3 galbenusuri.

muffins-cu-cascaval-si-ciuperci-1

Batem albusurile spuma si le incorporam usor in compozitia de mai sus, apoi amestecam usor pana se omogenizeaza.

muffins-cu-cascaval-si-ciuperci-2

Turnam aluatul in forme de briose tapetate cu ulei si faina (dar se vor lipi oricum de la cascaval) sau in hartii speciale (recomand!). Turnam doar in 3/4 din forma pentru ca se vor umfla. Le coacem la 180°C pana devin aurii (in jur de 20-25 minute).

muffins-cu-cascaval-si-ciuperci-3

Un mic dejun pe gustul meu! Va invit sa il savurati si voi…

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Nu cred ca este o problema daca nu pui ceapa verde. Incearca cu putina ceapa calita calita, cam 1 lingurita dupa ce s-a calit si ai grija sa nu pastreze prea mult ulei. cand o scoti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *