google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CARTOFI HASSELBACK – CARTOFI ACORDEON

17 Jan 2013

cartofi-hasselback

cartofi-hasselback-01

Reteta aceasta asteapta de ceva timp sa fie pozata… Si ar fi disparut si acum din farfurie daca nu as profitat de cateva ore in care am fost singura si am putut sa imi fac de cap pregatind si pozand in liniste acesti cartofi pregatiti special pentru provocarea lunii ianuarie

Cartofii Hasselback, cunoscuti si sub denumirea de cartofi “acordeon”, sunt perfecti atat pe post de garnitura, dar merg serviti si simpli. Presaram putin cascaval ras sau un sos, cu o salata alaturi, devenind astfel un adevarat rasfat pentru cina.

INGREDIENTE:

cartofi noi mari
70-100 g unt (in functie de marimea cartofilor)
1-2 catei usturoi pisati
cateva frunze de rozmarin si fire de patrunjel tocate foarte fin
sare de mare grunjoasa
ulei de masline extra virgin

PREPARARE:

Pentru inceput frecam untul cu usturoiul pisat si verdeturile tocate foarte fin.

cartofi-hasselback-1

Spalam foarte bine cartofii cu un burete dur. Punem cartofii pe rand intr-o lingura si ii taiem in felii subtiri astfel incat sa nu ajungem pana jos (din acest motiv folosim lingura, ea ne impiedica sa ducem cutitul pana jos). Asezam cartofii intr-o tava, incercam sa introducem in despartituri unt amestecat cu usturoi si verdeturi tocate foarte fin, punem peste acestia ulei de masline si sare de mare grunjoasa.

cartofi-hasselback-2

Cartofii ii aranjam in tava fara sa suprapunem unii peste altii. Ii lasam sa se coaca in jur de 1 ora la 200°C, timp in care ii mai scoatem si ii mai stropim cu uleiul din tava. Cand sunt copti ii servim imediat, pe post de garnitura sau ca atare cu un sos.

cartofi-hasselback-3

Pofta buna!

40 Comentarii

  1. Linda says:

    Deci mi s-a facut o pofta….trebuie sa fac neaparat!

    1. diva in bucatarie says:

      Vino la mine!! <3

  2. Ioana says:

    Of, prea mult timp a trecut de cand imi tot promit ca o sa fac si eu acordeoane din astea! Fix la fel fac, poate pun si chimen, pe ici, pe colo! 🙂

    1. diva in bucatarie says:

      Cu chimen nu-mi trecea prin cap sa ii incerc…

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Lavinia!

  3. gianina says:

    Delicioasa reteta,spune-mi nu-i acoperi cu nimic cartofii?Folia de aluminiu cred ca i-ar ajuta sa se patrunda mai bine,nu?

    1. diva in bucatarie says:

      Nu este nevoie sa fie acoperiti… ai grija sa ii stropesti cu uleiul din tava din 15 in minute. Vor fi perfecti!

  4. gabi says:

    sunt chiar usor de facut…abia astept sa incerc reteta asta!!!!
    ca sa nu mai zic ca e doar ora 11,30 si mi s-a facut o foame…..

    1. diva in bucatarie says:

      Te cred!!!

  5. Beatu Alice says:

    Tare, tare frumusei trebuie sa ii fac ,si eu am reteta dar nu am apucat pana acum sa ii pregatesc 🙂 Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Alice!

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  6. Maya says:

    Tare mult îmi plac cartofii astia! Arata super!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Maya!

  7. Mirela Carmen says:

    Sunt super si fara unt, darmite cu… Aromati si pufosi !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mirela!

  8. Simona says:

    Tare mult imi plac si mie!!! Fie cu unt, fie cu cascaval 🙂

    1. diva in bucatarie says:

      🙂

  9. Emily says:

    metoda mea preferata de a gati cartofii <3
    Mii de imbratisari!

    1. diva in bucatarie says:

      Te pup, Emily!

  10. Poliana says:

    Cat de bine arata!!! Si mie imi plac grozav, sunt asa aromati, crocanti. Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Te pup, Poliana!

  11. Catalina Dragan says:

    arata tare deliciosss

    1. diva in bucatarie says:

      Si sunt tare buni!

  12. Simona says:

    Tare bine mai arata!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  13. Imi plac la nebunie acesti cartofi!

    1. diva in bucatarie says:

      Si mie!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Tks!

  14. Meste says:

    Miam! Acum realizez ca sunt un pofticios! Arata super!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!!! <3

  15. andra says:

    Draga Cristina, marturisesc: in clipa in care am deschis mailul de la tine si am vazut reteta, am plecat direct in bucatarie si m-am apucat de curatat cartofi!
    E geniala reteta: simpla, gustoasa – tot ce mi-as putea dori intr-o seara geroasa de ianuarie!
    Te imbratisez cu drag,
    Andra

  16. ioana says:

    Buna,cautam si eu o reteta de spaghete si le-am gasit binenteles pe siteul tau…si nu pot sa cred ce vad aici:)esti vreo superwomen?cand ai avut timp sa gatesti atatea retete minunate,nici nu am cum sa aleg una cand vad toate frumusetile astea,te asigur ca de acum asta va fi siteul meu favorit si dupa spaghetele carbonara voi face cartofii acestia mununati:Drevin cu comenturi!Multumesc

    1. diva in bucatarie says:

      daca faci cu placere lucrurile se fac mai usor!

  17. Roxi says:

    Nu stiu daca exista ceva mai bun decat cartofii acordeon !!! As manca in fiecare zi !!!

  18. janina says:

    Am facut acesti cartofi in aceasta seara si vreau sa va spun ca mi-au placut foarte mult. Voi mai face si alte retete pt. ca sunt foarte bune. Va felicit pentru ceea ce faceti. Va pup si va doresc o seara placuta.

  19. emi says:

    Acum merg sa ii pregatesc 😡 !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner