Tocanita de naut

10 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Tocanita de naut. Tocam ceapa si ardeiul kapia marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica, apoi le calim usor.

Tocanita de naut, o reteteta de post simpla, gustoasa si sanatoasa pe care v-o recomand cu drag. Se prepara foarte rapid si nu necesita ingrediente complicate. Cu siguranta o putem prepara si seara, obositi dupa servici.

INGREDIENTE:

200 g naut fiert (eu am pus direct din conserva)
1 ceapa mare sau 2 medii
2 catei usturoi
1 cutie cu rosii decojite
1 ardei gras
1 morcov
1 frunza dafin
1/4 lingurita cimbru uscat
1 legatura de patrunjel
1/2 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

Tocam ceapa si ardeiul kapia marunt, morcovul il dam prin razatoarea mica, apoi le calim usor.

Stingem cu 300 ml apa si adaugam nautul si rosiile tocate cubulete.

Amestecam usor, asezonam cu sare, piper proaspat macinat, cimbru si boia dulce. Fierbem la foc mediu-mic in jur de 5 minute, apoi luam de pe foc, adaugam usturoiul zdrobit, frunza de dafin si dam tocanita la cuptor pana scade si se ingroasa sosul.
Cand este gata adaugam patrunjelul tocat si amestecam.

O servim calda.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna, nautul se lăsa la inmuiat si se fierbe separat apoi se adaugă in mâncare sau se pune direct in mâncare ne fiert. Multumesc

  2. ce marca de conserva ai folosit? n-am mai mancat pana acum naut si n-as sta sa fierb si l-as prepara rapid din conserva, dar nu vreau sa o buctez, cumparand poate o conserva care nu e bine fiert. am mai patit la mazare 😛

  3. Nu am mâncat niciodată năut, din greșeală am luat 3 conserve (eu am vrut fasole boabe),🙆 așa o să fac rețeta de mai sus!

  4. Fierbeți 2ore,năutul înainte la ți lăsat o zi și o noapte în apa la înmuiat. Gustul cu toate ingredientele este deosebit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *