google plus pinterest twitter

ADS 1 code

ISLERE CU CREMA DE CIOCOLATA

30 Nov 2012

INGREDIENTE:
(pentru aproximativ 25-30 buc)

Pentru biscuiti:
320 g faina
250 g unt
150 g zahar pudra
150 g nuca macinata
sucul si coaja de la ½ lamaie
1 lingurita bicarbonat stinsa cu suc lamaie

Pentru crema:

2 oua
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
120 ml lapte
2 linguri praf de cacao neagra
200 g unt
50 g nuca macinata

Pentru glazura:
150 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
1 lingura de unt

PREPARARE:

Pentru a realiza biscuitii amestecam toate ingredientele.

Aluatul va fi foarte putin lipicios. Il dam la frigider pentru o ora. Dupa acest interval il intindem intr-o foaie subtire cu grosimea de 4-5 mm si taiem biscuiti cu o forma rotunda sau un paharel mic de tuica. In functie de diametrul biscuitelui obtinem 50-60 biscuiti (numar par) pe care ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute, pana marginile devin foarte putin aurii. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un gratar.

Apoi, pregatim crema. Dizolvam faina si cacao in lapte, adaugam cele 2 oua batute si punem la fiert compozitia pana se intareste ca o budinca. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot, apoi incorporam untul si in final nuca. Facem sandvisuri din biscuiti si crema, le ornam cu ciocolata topita si amestecata cu lapte si unt, presaram putina nuca macinata, apoi dam la frigider (pana se intareste crema si glazura).

Putem sa le lasam chiar peste noapte la rece.

Pota buna!

Printeaza Printeaza
islere-cu-crema-de-ciocolata

30 Comentarii

  1. Mirela Carmen says:

    Gingase si cuibarite frumos printre flori, desigur dulci si …pofticioase !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mirela!

  2. Simona says:

    Fur si eu cateva!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Simona!

  3. Dorina says:

    Foarte faine , cred ca se topesc in gura

    1. diva in bucatarie says:

      Dorina, chiar sunt fragede si bune!

  4. Retetegg says:

    Ce frumusele sunt! :X

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Dana!

  5. Cu o cana firbinte de ceai merg de minune.
    Fur cateva pentru maine dimineata!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, draga mea!

  6. coco says:

    sigur sunt super bune !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  7. Poliana says:

    Cristina, ti-au iesit niste minunatii!! Pup

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Poliana!

  8. Cristina says:

    Delicioase!!!! Le-am facut si sunt perfecte!

    1. diva in bucatarie says:

      Cristina, si eu spun la fel!

  9. Zilahi Adela says:

    Delicioase!! Imi place !!! Pupici scumpo!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Adela!

  10. Licuta Marin says:

    Cand e vorba de ciocolata, nu refuz:)Mmm, delicioase rau!Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta!

  11. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt frumoase si ciocolatoase.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mihaela!

  12. Atat de apetisante sunt ca nu pot sa nu vreau cateva.Bravo….

    1. diva in bucatarie says:

      Rocsy, sunt sigura ca iti vor placea…

  13. Emily says:

    unde e ciocolat hop si eu :))
    Arata minunat si musai trebuie incercate! Te pup scumpa mea!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, draga mea Emily! Te pup si eu!

  14. Raluca says:

    Le-am facut… din pacate sunt dezamagita si de gust si de aspect. Am respectat strict cantitatile, aluatul s-a framantat ft frumos etc. Toate bune si frumoase pana au intrat in cuptor: au crescut ft mult si apoi s-au pleostit si inmuiat, nu au avut nicidecum aspectul clasic al islerelor (cum e dealtfel cel din fotografii) si nici gustul. Nu sunt rele dar au gust pronuntat de bicarbonat (am urmat intocmai reteta si nu sunt nici incepatoare in ale prajiturilor). Si totusi…singura problema posibila ar fi cantitatile…sau zaharul pudra… care in tara unde ma aflu eu e foarte pudra, ca faina si asta poate sa fi influentat. Imi pare rau, chiar imi era dor de islere si am zis sa incerc o reteta de pe net desi am una pe care o testasem deja…

    1. diva in bucatarie says:

      Nu stiu ce nu a fost ok la tine, caci la mine nu s-a simtit bicarbonatul!

  15. janina says:

    Le-am facut si eu ieri. Sunt foarte bune, dar cred ca data viitoare voi face ganache. Nu stiu ce s-a intamplat la coca,dar in momentul in care o intindeam cu sucitorul mi se lipea de acesta si mi se rupea, in rest nu am nimic de comentat. Super bune. Felicitari si voi mai incerca si alte retete. Va pup. O zi buna sa aveti si La Multi Ani de Ziua Romaniei.

    1. diva in bucatarie says:

      Nu stiu de ce ai patit chestia cu aluatul… dar daca ti-au placut este foarte bine!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner