RETETE RECENTE

VARZA ROSIE CALITA

October 9, 2012 | CATEGORIA

Varza rosie calita este o reteta rapida de garnitura. Merge perfect langa o friptura, asa ca profitati de faptul ca o gasiti proaspata in piata si incercati ceva nou si gustos.

INGREDIENTE:

1 varza rosie potrivita
2 mere de marime medie
sare
1 frunza dafin
cateva boabe piper
1/4 lingurita cimbru uscat
4 linguri ulei
1 cana apa

PREPARARE:

Radem varza, o amestecam cu sare si o lasam in jur de o ora sa se inmoaie.

Dupa acest interval de timp curatam merele de coaja si le le radem. Stoarcem varza foarte bine de sucul pe care il va lasa, strangand-o in pumni cat de tare putem. Punem varza la calit impreuna cu merele rase, in uleiul bine incins. Adaugam boabele de piper, frunza de dafin si cimbrul, turnam apa si lasam sa fiarba pana devine moale.

Mutam varza intrun vas termorezistent si o mai coacem in cuptorul preancalzit la 200°C in jur de 15-20 minute. Vom sti ca este facuta ndaca s-a evaporat lichidul si este moale.Servim varza rosie calita fierbinte, pe post de garnitura langa friptura.

Sa aveti pofta!!

Comentarii

  • Ce culoare spectaculoasa are! Cred ca e tare buna! Pupici

    • diva in bucatarie

      Poliana este tare buna! Te pup

  • Mirela Carmen Tomescu

    Tot atata intensitate in savoare si nutrienti, pe cat in intensitatea culorii !

    • diva in bucatarie

      Te pup MIrela!

  • Zilahi Adela

    Imi place varza calita, rosie inca nu am facut!! Are o culoare splendida!! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Adela este buna si dulce… Te pup!

  • E diferit…delicios…yummy 🙂

    • diva in bucatarie

      Intr-adevar!

  • Ce culoare superba!!! N-am mancat niciodata.. foarte buna ideea! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup!

  • Incredibil. Arata atat de interesant, o sa o incerc si eu!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *