google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TOCANITA CU CARNE DE PORC

08 Oct 2012

Tocanita aceasta cu carne de porc este super buna! Atat de buna incat nu a ramas nici macar o urma de sos in farfurie…

INGREDIENTE:
(pentru 3 persoane)

500 g carne porc cu putina grasime (ceafa)
500 g ceapa
50 g morcov
100 g gogosar (ardei kapia)
1 catel mare de usturoi
5-6 linguri suc de rosii (mai gros, in genul bulionului)
150-200 ml apa
70 ml vin alb
1 crenguta mica rozmarin
cateva fire cimbru
sare
piper
4 linguri ulei

PREPARARE:

Bucatile de carne spalate bine le taiem cuburi si le calim in 2 linguri ulei cu putina apa. Este bine sa avem si putina grasime printre acestea, caci va fi mai gustoasa mancarea. Dupa ce s-au albit, eventual s-au rumenit putin de tot, le scoatem si le punem intr-un vas termorezistent.

Aruncam uleiul folosit pentru carne si calim ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei.

Cand ceapa este calita o punem peste carne. Adaugam apa (cat sa acoperim totul), vin, rozmarin, cimbru, catelul de usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.

Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 200°C. Aromele se vor imprieteni in acest mod timp de 30 minute. Dupa acest interval luam folia de aluminiu, condimentam cu sare si piper si lasam pana scade sosul si se ingroasa (in jur de o ora).

Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

Sa aveti pofta!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">tocanita-cu-carne-de-porc

16 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    O mancare gustoasa si plina de culoare.
    O zi buna!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Mihaela. O saptamana frumoasa si tie!

  2. Mirela Carmen Tomescu says:

    Arata fix ca in copilaria mea, cand ma infruptam fara retinere !Super buna !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, draga mea!

  3. Haplea says:

    Ce poze pline de culoare!O mncare delicioasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  4. Simona says:

    O bunatate!!! Ceva asemanator am facut eu azi cu carne de pui :)Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      :)

  5. roxy says:

    imi fac ji io maine arata chear bn dar nu vreau cu morcovi ji ardei ca mie nu imi plak dar o sa incerc fara pupiki:))

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  6. gabriela says:

    Tocmai am terminat această tocăniță si a iesit extraordinar.Miroase foarte bine.

    1. diva in bucatarie says:

      Pofta buna! :)

  7. un om says:

    Habar nu ai sa gatesti… carnea de porc nu se spala. Doar cea de pui. Pacat ca nestiutoare fiind faci totusi pe interesanta pe aici.

    1. diva in bucatarie says:

      Eu prefer sa ofer familiei mele siguranta ca mananca curat! Carnea se spala cu apa la temperatura camerei si nu se tine in acea apa! Chiar si un necunoscator o sa va spuna ca nu se spala doar carnea ce se prepara in alta zi! In alta ordine de idei, dvs. puteti manca ce vreti si cum vreti! Si va recomand sa intrebati si un doctor inainte sa scrieti asemenea aberatii!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner