Tocanita de cartofi cu carnati si bacon

5 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Tocanita de cartofi cu carnati si bacon. Nu am facut tocanita de cartofi de foarte mult timp. Este cea mai buna, mai simpla si mai gustoasa tocanita de cartofi pe care o fac si v-o recomand cu drag.

Nu am facut tocanita de cartofi de foarte mult timp. Este cea mai buna, mai simpla si mai gustoasa tocanita de cartofi pe care o fac si v-o recomand cu drag.

INGREDIENTE

6 cartofi mari
2-3 carnati tip cabanos
4-5 felii bacon (sau kaizer)
1 morcov mic ras
1/2 ardei kapia tocata foarte mic
1 ceapa mare
1 ceasca sos de rosii
1 ceasca vin alb
1 lingurita boia dulce
5-6 boabe piper
sare
4 linguri ulei
cateva fire de cimbru
1 crenguta rozmarin
cateva fire de patrunjel

PREPARARE:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras, ardeiul tocat, baconul si carnatii taiati rondele, in uleiul incins.

Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii, cateva fire de cimbrisor si unul de rozmarin. Ii lasam sa ia aroma carnatilor prajiti cam 2 minute, amestecand din cand pentru a nu se lipi.

Apoi, punem 450-500 ml apa, o ceasca de vin alb, boia si boabele de piper. Cartofii trebuie sa fie acoperiti de apa pentru a fierbe bine. Lasam sa fiarba la foc mediu cam 10 minute. Adaugam sosul de rosii, sarea si dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 20-30 de minute (10 minute tinem vasul acoperit). Cand scoatem din cuptor gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare. Asta este tot! Nu-i asa ca se face rapid?

Servim tocanita cu putin patrunjel verde, proaspat tocat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Draga mea , cand ai timp sa faci atatea bunatati si sa le mai si postezi ? Eu sunt disperata din cauza ca nu mai apuc sa fac tot ce-mi propun !! :(:(
    Grozav arata totul !!

    1. Adina, eu fac in 2 zile tot ce am de postat pentru 5 zile. Marti este ziua in care nu pregatesc nimic pentru site.

  2. Asa fac eu sambata si duminica !!!! 😉 Peste saptamana gatesc tarziu cand ajung acasa si nu mai pot face poze acum din cauza luminii ca ma prinde seara pana termin !!! :(:(

  3. Multumesc frumos pentru reteta, am gatit ieri- desigur, cu ceea ce am gasit pe piata in materie de cirnati (in NL) , cu toste acestea, a fost deosebit de gustoasa!
    Pe curind!

    1. Nadina si mie imi place mult si o repet de cate ori am pofta de cartofi cu carnati pentru ca se face usor si gustul este ff ok.

  4. Noi am facut carnati de casa afumati si tot eram in cautare de o reteta buna. Mmmm, tocanita ta e pe meniul de saptamana asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *