Inchide

RETETE RECENTE

HREAN RAS CU OTET – PENTRU IARNA

September 24, 2012 | CATEGORIA

Reteta aceasta de hrean ras in otet sper sa va placa si voua. Este posibil sa nu va placa sa il radeti, dar daca va ganditi ce bun este langa un rasol de vita o sa treceti peste acest incovenient…

INGREDIENTE:

150 g hrean ras
2 lingurite otet
4 lingurite apa
1 lingurita zahar
1/2 liongurita sare
2 linguri ulei

PREPARARE:

Punem intr-un bol otetul, zaharul, sarea, apa si uleiul si amestecam pana se topesc sarea si zaharul. Radem hreanul prin razatoarea mica, apoi il punem intrun borcan, avand grija sa il apasam cu o lingura.

Turnam compozitia de otet peste hrean, sigilam borcanul si il punem la frigider.

Sa va fie de folos!

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii septembrie.

Comentarii

  • Buna idee pentru iarna!

    • diva in bucatarie

      Asa ma gandeam si eu…

      • mitica

        si eu folosesc reteta

  • Mirela Carmen Tomescu

    La cat de sanatos este hreanul, i se iarta momentele “lacrimogene”, mai cu seama ca putem pregati in cantitati mici, mai des. O reteta valoroasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela.

  • Mor dupa sosul de hrean pregatit in lunile geroase !!! 😉

    • diva in bucatarie

      si eu!

  • De ce va plangeti de momentele lacrimogene? Chiar si atunci hreanule este “darnic” cu noi ca ne desfunda canalele lacrimogene si mai ales sinisurile…In rest totule e OK. Pofta buna!!!

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta!

  • ADINA

    Daca va “plingeti” 🙂 puteti rade pe razatoare o sfecla coapta si racita . Apoi se amesteca cu hreanul dupa cit de iute il vreti si puneti la borcan cu toate indicatiile din reteta…

    • diva in bucatarie

      dar daca vrem hreanul simplu, pentru alte retete in care nu folosim sfecla cum facem?

  • Denisa

    eu l-am taiat bucati mai mici si l-am dat prin blender

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *