google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CEAFA DE PORC LA CUPTOR

17 Sep 2012

Cred ca aceasta friptura gustoasa poate satisface gusturile, este frageda si aromata, se prepara usor, iar garnitura o alegem in functie de gusturi sau ce gasim prin camara. Daca nu s-au facut inca muraturile merge perfect cu o salata.

INGREDIENTE:

ceafa de porc
ulei de masline/ vegetal
catei de usturoi taiati pe jumatate
sare
piper proaspat macinat
cateva boabe de piper
catve crengute de cimbrisor / cimbru
o crenguta rozmarin
sare
piper
boia de ardei dulce
200 ml vin alb

PREPARARE:

Punem intr-un vas termorezistent uleiul, apoi carnea condimentata cu sare, piper si boia de ardei dulce. Uleiul trebuie sa fie in vas pana la limita superioara a bucatilor de carne, fara sa le acopere. Adaugam usturoiul, boabele de piper si verdeturile, apoi turnam vinul.

Acoperim cu o folie de staniol si punem vasul in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 40 minute. Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti.

Cand a scazut lichidul si friptura s-a rumenit uniform, putem spune ca este gata.

Servim ceafa de porc calda, proaspat scoasa din cuptor, insotita de garnitura si salata.

Sper ca v-am facut pofta!

Printeaza Printeaza
ceafa-de-porc-la-cuptor

21 Comentarii

  1. Poliana says:

    Ce bine arata!! am si eu carne la cuptor, dar e miel 😛

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Poliana!

  2. Ce imi mai face cu ochiul!

    1. diva in bucatarie says:

      Rocsy se face rapid, nu sta pe ganduri…

  3. Mare Maria says:

    Aceasta friptura este sigur pe placul meu si intradevar poate toate gusturile sa le satisfaca fara nici o problema:)! Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Maria.

  4. alinutzika says:

    cu atatea condimente e grozava!

    1. diva in bucatarie says:

      Ohh, da!!!

  5. Simona says:

    Si noua ne place foarte tare ceafa la cuptor!!

    1. diva in bucatarie says:

      Simona, pana la urma este mai bun si mai sanatos decat un pui crescut cu hormoni!

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Carnivorii mei nu cred ca s-ar satura prea repede.

    1. diva in bucatarie says:

      Mihaela, atunci faci portie mai mare!

  7. Ramona Alina says:

    Mmmm….mancarea mea favoritã…pe moment am uitat de dietã:)

    1. diva in bucatarie says:

      Dieta? O viata avem!

  8. DENI says:

    SI EU AM SA INCERC

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  9. Kmi says:

    Yammy ! Mai dureaza putin si e gata. Multumesc si astept retete noi!

  10. Sidy says:

    Asta musai trebuie incercata !Mirosul a ajuns deja, pina la mine…..[bs:20]

    1. diva in bucatarie says:

      Draga mea, chiar sper sa iti placa!

  11. Remus says:

    Multumim de reteta,acum fac a 2-a oara
    Prima data a iesit foare bine,frageda si aromata!
    Pofta buna!

  12. adriana says:

    M-am inspirat si eu de la reteta ta aseara.dar pentru ca nu am avut toate ingredientele la indemana am pus cimbru maruntit, iar in loc de rozmarin am pus cuisoare. Nu am mai pus ulei ca ceafa era putin grasa ci doar apa fara vin.Oricum a iesit un deliciu.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner