RETETE RECENTE

PIREU DE MERE

September 14, 2012 | CATEGORIA

Pireul de mere este una din retetele cu care ne intalnim in mod special cand avem copiii mici si incepem diversificarea, dar il putem folosi si la prajituri sau pe post de sos la clatitele Kaiserschmarrn.

INGREDIENTE:

1 kg de mere
suc de la 1/2 lamaie
50-100 g de zahar
50 ml suc de portocale
optional: un praf de scortisoara – dupa ce pasam

PREPARARE:

Curatam merele de coaja, apoi le taiem cuburi. Le stropim cu sucul de lamaie, apoi le punem la fiert cu restul ingredientelor pana cand se inmoaie.

Daca realizam pireul pentru bebelusi, atunci punem foarte putin zahar (25-30 g) si folosim mere dulci. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin, apoi cu ajutorul unui mixer vertical pasam totul. Daca il folosim pe post de sos sau pentru prajituri, adaugam praf de scortisoara dupa ce pasam si amestecam pentru a se omogeniza. Lasam sa se raceasca complet inainte de a-l servi. Daca il punem in borcanale in frigider, putem sa il pastram in jur de 5 zile.

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Super reteta!
    Daca pun conservant oare sta pe iarna?
    Pupic:-)

    • diva in bucatarie

      Nu am incercat, dar nu cred ca tine mai mult de 1 luna.

  • Beatu Alice

    Am incercat acest piure. Mie personal imi place mult gustul si consistenta iar in combinatie cu clatitele austriece… nu te mai poti opri.Multumesc pentru retetele delicioase pe care le imapartasiti cu noi. Pupici.

    • diva in bucatarie

      Alice, te imbratisez! Iti multumesc pentru aprecieri.

  • Victoria

    Apa nu se adauga?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *