Cornulete cu nuca

7 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Cornulete cu nuca. Cornulete fragede cu nuca – fursecuri delicate perfecte pentru momente de rasfat si pentru zilele de sarbatoare. Sunt delicioase, se topesc in gura si se fac foarte usor.

Cornulete fragede cu nuca – fursecuri delicate perfecte pentru momente de rasfat si pentru zilele de sarbatoare. Sunt delicioase, se topesc in gura si se fac foarte usor.

La noi nu exista sarbatori fara fursecuri nuci umplute cu crema si aceste cornulete cu nuca.

Toate retetele de fursecuri pregatite de mine la gasesti daca apesi aici. 

Se fragezesc mai mult cu trecerea timpului, asa ca ar fi bine sa le faci cu cateva zile inainte si sa le pastrezi intr-o cutie inchisa etans sau acoperite cu o punga de plastic.

Cornulete fragede cu nuca, in forma de semiluna cred ca fac parte din copilaria multora dintre noi. Cred ca toate lumea cunoaste aceste cornulete cu nuca, erau si sunt in continuare nelipsite la petreceri sau evenimente.

Aluatul se lucreaza foarte usor si rapid iar rezultatul final este pur si simplu delicios.

Modelarea acestora ia ceva mai mult timp, dar efortul merita fiecare minut acordat acestora.

Pe blog gasiti mai multe retete de cornulete. Le-am strans pe toate intr-o postare si le poti vedea daca apesi aici.

Cornulete fragede cu nuca diva v

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cornulete fragede cu nuca.

INGREDIENTE:
(pentru 100 buc. – 4 tavi mari de cuptor)

400 g faina
180 g nuci macinate
150 g zahar pudra
2 galbenusuri + 1 ou intreg
250 g unt – la temperatura camerei
1 varf cutit sare + 1 lingurita extract natural de vanilie
150 g zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Pentru inceput las modul de preparare in format video si te invit s ate abonezi la canalul de Youtube.

Mai jos gasesti etapele scrise pas cu pas.

Am mixat untul cu putina sare si zaharul pudra, apoi am incorporat oul si cele 2 galbenuri treptat, amestecand dupa fiecare in parte.

Am adaugat extractul de vanilie, apoi faina si am mixat bine. Am pus in bol nuca macinata fin si am omogenizat compozitia.

Am amestecat cu mixerul, apoi cu o spatula ca sa iau si ce era pe peretii vasului.

Am acoperit aluatul cu folie alimentara, apoi l-am pus in frigider pentru o ora sau chiar doua. Daca va grabiti puteti sa il lasati doar 30 minute.

Dupa acest interval de timp am rupt bucati din aluat pe care le-am rulat pana am obtinut un snur cu diametrul de 1 cm. Mi-am fixat o masura si am taiat snurul in bucati de lungimea dorita.

Am rulat iar fiecare bucata in parte in asa fel incat sa fie mai subtire la margini si le-am modelat in forma de semiluna.

Am pus cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le-am coacem in cuptorul preancalzit la 180° in jur de 12 minute la prima tava, apoi doar 10 minute.
Cand le-am scos din cuptor le-am tavalit imediat prin zahar pudra, apoi le-am pus pe un gratar sa se raceasca.

Cum spuneam… nu se fac greu, dar este nevoie deputina  rabdare pentru a le modela.
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Matusa mea intindea aluatul pe masa (cam 0.5 cm grosime) si taia cornuletele cu gura unui pahar pe care il uda in apa cam la 2-3 cornulete. Ia mai putin timp decat sa le modelezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *