Gogosi frantuzesti din aluat oparit

4 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Gogosi frantuzesti din aluat oparit. Daca nu avem rabdare sa preparam un aluat cu drojdie pentru gogosi, atunci apelam la acest aluat oparit, iar rezultatul va fi cat se poate de delicios.

Daca nu avem rabdare sa preparam un aluat cu drojdie pentru gogosi, atunci apelam la acest aluat oparit, iar rezultatul va fi cat se poate de delicios.

INGREDIENTE:

150 ml lapte
50 g unt
un praf de sare
150 grame faina
2 oua
50 grame zahar pudra cu vanilie
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem la fiert laptele, zaharul untul si un praf de sare.

Cand dau in clocot turnam faina si amestecam pana cand aluatul se desprinde de vas. Luam oala de pe foc, si lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Punem uleiul la incins. Inmuiem o lingura in acesta si luam cu ea bucati mici de aluat pe care le punem in tigaia cu ulei incins.Le prajim pana se rumenesc uniform.

Gogosile pot fi servite atat calde cat si reci cu sirop de fructe, sos de vanilie sau ciocolata sau pudrate cu zahar vanilat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. N-am mai mancat gogosi de 1000 de ani!!! Cred ca ceva asemanator ne facea si bunica… nu-s chiar sigura ca aluatul era oparit, dar le punea tot cu lingura.. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *