Rulada de carne tocata cu oua si verdeturi

5 iulie 2012Diva in Bucatarie

Rulada de carne tocata cu oua si verdeturi. Amestecam carnea tocata cu ceapa calita, putina verdeata si 2 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.

Va spun ca nu e mare filozofie sa o preparati, dar in acelasi timp va anunt ca este super-super buna! Nu am avut rabdare sa se raceasca, aproape ca m-am ars vrand sa gust ce a iesit si sunt tare multumita de rezultat. In concluzie incercati, testati si spuneti daca am sau nu drepatate!

INGREDIENTE:

250g carne de curcan tocata
250g carne de porc tocata
2 oua
cateva fire de patrunjel verde
1/2 ceapa mare tocata marunt
4-5 linguri pesmet
sare
piper

Pentru umplutura:
1/2 ceapa mare tocata marunt
5-6 ciuperci medii
2 oua fierte de consistenta tare
1 catel de usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
2-3 linguri ulei

PREPARARE:

Calim toata ceapa tocata marunt in ulei de masline, apoi o scoatem din tigaie si o impartim in doua parti egale: una pentru carne, una pentru umplutura. In uleiul in care am calit ceapa calim usturoiul taiat pe jumatae pana devine auriu, apoi il scoatem din ulei si punem sa se prajeasca ciupercile spalate, curatate si tocate cuburi mai mari. Decojim ouale fierte de consistenta tare si le taiem cuburi. Amestecam ciupercile cu ceapa tocata si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper si amestecam putin.

Amestecam carnea tocata cu ceapa calita, putina verdeata si 2 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.

Intindem carnea pe o folie de aluminiu. Peste acesta punem umplutura.

Rulam cu ajutorul foliei, apoi o desprindem usor si tapetam carnea cu pesmet.

Mutam rulada in hartie de copt, si o coacem primele 30 de minute acoperita la 200°C, apoi descoperim rulada si o lasam la cuptor sa se rumeneasca (cam 25 minute).

Putem sa o mancam calda, insotita de o garnitura sau o salata de sezon, dar este foarte buna si rece.

Nu-mi ramane decat sa va invit sa o preparati, asa ca va doresc pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte bine arata! Am vrut si eu sa fac odata, dar in retetele pe care le-am gasit, carnea nu era… legata bine. La tine arata super!! Cu siguranta o voi incerca!
    Pupici

    1. Razvan, nu e nimic complicat. Poate dezlipirea de staniol si tapetarea cu pesmet sa fie o etapa mai complicata, dar restul… e o joaca de copil!

  2. Arata foarte bine!
    Dupa ce o tapetam cu pesmet, o invelim in hartie de copt sau punem hartia in tava si o acoperim tot cu folie de aluminiu?

      1. Am facut si eu astazi,m-a ajutat si prietenul meu(adesea incercam retete noi) 🙂 si a iesit super buna. Mai greu a fost mutatul de pe folie in tava dar am reusit pana la urma!

  3. Am incercat si eu reteta impreuna cu sotul(ne place sa gatim impreuna in putinul timp liber pe care il avem si incercam tot felul de retete noi) si a iesit foarte bine si a fost si gustoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *