RETETE RECENTE

PRAJITURA CU VISINE SI IAURT

June 6, 2012 | CATEGORIA

Fiul meu a mancat singur aproape jumatate de tava, fara sa imi dau seama… in concluzie, degustatorul principal spune ca aceasta este “mama prajiturilor cu visine” (de unde a scos expresia asa nu stiu)!

INGREDIENTE:

350-380 g visine (fara samburi si codite)
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 3 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta portocale
1 lingura suc lamaie

PREPARARE:

Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand.

Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de fiecare data, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si praful de copt stins cu o lingura suc lamaie. Turnam aluatul intr- tava (22*32 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite prin faina.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a racit o decoram cu ciocolata topita la baine-marie. Nu-i asa ca se prepara rapid? Si este buna…

Comentarii

  • De vede al meu pozele.. cateva zile nu mai scap din bucatarie!! Dar, de dragul lui, o voi pregati in weekend! 🙂
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Simona, sa nu uiti de glazura! Te pup

      • Foarte buna prajitura!!! Am incercat-o, si cu siguranta o voi repeta!
        Pupici

        • diva in bucatarie

          Multumesc simona! Te pup

          • mihaela

            super prajitura

  • DiaMar bucataria galbena

    Super arata.De gust nici nu mai spun nimic.
    O zi buna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela, o zi frumoasa si tie…

  • Eu iti dau un mare LIKE pentru aceasta prajitura!!Arata suuuper!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!!

  • Arata grozav de bine!Nu am facut anul acesta. Pana una alta, ma autoservesc de la tine:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • Tare mult iubesc prajiturile cu visine!! Mi-am notat reteta si cum apar visinele in piata o voi face! pup :*

    • diva in bucatarie

      Dana mie imi plac multe prajituri cu visine – mai cateva in plan, doar timp sa am sa le fac pe toate…

  • Cred ca stie copilul ce spune:)Arata minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo!

  • La cat de bine arata, nici nu ma mir ca a mancat aproape jumatate din prajitura, baietelul tau…. stie el ce stie:)!!!! Si noi suntem fanii prajiturilor cu visine si cirese:X!!!!!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria! Te pup

  • Absolut delicios! îmi imaginez gustul…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona.

  • Am vazut si eu ca au aparut visinele in piata , insa astept pana se coc cele din livada mea !!! 😉 Grozav de bine arata prajiturica !!

    • diva in bucatarie

      Adina eu nu as avea rabdare… Daca stau pana se coc caisele cred ca mor de pofta prajiturilor cu caise.

  • maria

    In primul rand La multi ani!, sa fii sanatoasa tu si toti ai tai si sa ne bucuri in continuare cu retete extraordinare cum ai facut si pana acum.
    si, Iata inca o praji interesanta, buuna si din poza, se prepara doar in cateva randuri.. trebuie sa incerc.
    O seara frumoasa,
    maria negru

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria!!!

  • rodica

    nu inteleg de ce sa strici bunatate de prajitura cu fructe ornand cu ciocolata,avem grija sa dam copiilor prajituri cat mai simple…

    • diva in bucatarie

      Poti sa nu ornezi cu ciocolata, dar uneori vrei lucruri mai deosebite, un aspect mai frumos. Decorul este optional pentru toata lumea!

  • Constanța

    Arata nemaipomenit, cred că este și delicioasă, mâine dimineață am s-o fac.
    Mulțumim ptr. rețetă

    • diva in bucatarie

      Constanta sper sa iti placa si tie… Te pup

  • lacramior

    Din foto se mai vad niste randuri galbui, sub glazura de ciocolata , ce reprezinta???

    • lacramior

      …aaa….cred că m-am prins …ciocolata alba!!ha!ha!ha!

      • diva in bucatarie

        DA!

    • diva in bucatarie

      Ciocolata alba…

  • Flor

    Multumesc pentru reteta, prajitura a avut mare succes cu toate ca nu avem visile pe aici(Spania)am folosit cirese si a iesit delicioasa si racoritoare.

    • Flor

      Visine*

    • diva in bucatarie

      Ada ma bucur tare ca ti-a placut!

  • Simquiza

    Tocmai am scos-o din cuptor si sunt putin dezamagita, nu mi-a iesit ca in pozele de mai sus … Cred ca am facut 2 greseli. Albusurile le-am batut direct cu zaharul si nu s-a mai facut spuma tare si a doua – cred ca am tavalit visinele cam mult prin faina si au ramas la suprafata pline de faina, nu s-au scufundat deloc in aluat
    Dupa ce se raceste sa vad gustul…

    • diva in bucatarie

      Este bine ca albusul sa fie batut spuma tare, si ar trebui sa iasa chiar daca este batut cu zaharul, doar ca iti ia mult mai mult timp. Daca visinele raman la suprafata, le impingi putin cu o scobitoare in interior, dar nu foarte mult…

  • Mina

    Nu aveam de gand sa scriu un comentariu,din criza de timp.
    A fost prea buna sa nu iti spun …..MULTUMESC ,pentru reteta si postare!

  • Violeta

    Are cineva idee de ce nu imi creste prăjitura aceasta? urmăresc reteta pas cu pas dar degeaba.
    Mulțumesc

  • Mina

    Violeta nu ar avea de ce sa nu-ti creasca daca ai respectat pas cu pas reteta. Ai uitat cumva praful de copt sau nu ai avut temperatura in cuptor optima de crestere…..imi pare rau…..e super buna aceasta prajitura!

  • mihaela

    superrrr

  • Cotet Adriana

    Arata nemaipomenit si sunt convinsa ca este si foarte gustoasa ! Acum am sa o incerc si eu. Multumim mult pentru reteta. O zi minunata!

  • Miron Mihaela

    Vai ! Ce bine arata , astăzi fac și eu la băieții mei …

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *