Placinta cu carne si ciuperci

23 mai 2012Diva in Bucatarie

Placinta cu carne si ciuperci. Cand s-a racit complet adaugam ouale (cel mai bine ar fi sa le batem inainte).

INGREDIENTE:

750 g carne tocata (eu am folosit cantitati egale de porc, vita, pui)
350 g ciuperci
1 ceapa maricica
2 cepe verzi
4 oua
sare
piper
1/4 lingurita cimbru
1 praf de boia dulce
1/2 legatura ptarunjel verde
cateva fire marar
3 linguri gris
ulei pentru calit
1 galbenus
1 lingura smantana
2 foi aluat foietaj

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in cateva linguri de ulei pana incepe sa se inmoaie. Separat calim cipercile tocate cubulete. Punem carnea tocata si ciupercile peste ceapa calita, turnam 100 ml apa, asezonam cu sare, piper, cimbru, boia, amestecam bine si o lasam la foc mic, in jur de 20 -25 minute.

Adaugam compozitiei si verdeata tocata marunt. Cand incepe sa isi schimbe culoarea o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Punem tigaia sub un mic unghi, tragem carnea in partea de sus a tavii, astfel incat sa se scurga surplusul de ulei si grasime, pe care il vom indeparta din tigaie.

Cand s-a racit complet adaugam ouale (cel mai bine ar fi sa le batem inainte).

Tapetam o tava mai inalta (22*33cm) cu hartie de copt si punem o foaie de aluat de foietaj. O intepam din loc in loc cu furculita. Presaram 2 linguri gris intr-un strat subtire. Punem carnea tocata si amestecata cu ciuperci si oua peste prima foaie, presaram inca 1 lingura gris, acoperim cu a doua foaie de foietaj pe care o intepam cu o furculita din loc in loc. Separat batem un galbenus de ou cu smantana si il intindem peste foaie cu ajutorul unei pensule. Coacem placinta in cuptorul preancalzit 180 pentru 45-55 minute, sau pana cand aceasta se rumeneste si se desprinde de marginile tavii.

Cand o scoatem din cuptor o punem pe un grilaj sa se raceasca, apoi o putem taia.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. …am „comis” o asemenea placinta. Plangeau ingerii cu balute la gurite. Daca se accepta un sfat de la un gurmand-pasionat-barbat: nu va zgarciti cu mararul si ciupercile, cand se „imprietenesc” cu ceva carnitza si cu ceva ardei gras mai proaspat ca roua ,…dispare pana si lupta politica.
    A se gati la foc mic, si cu suflet mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *