Chiftelute cu susan

11 mai 2012Diva in Bucatarie

Chiftelute cu susan. Amestecam carnea cu verdeata, ceapa tocata foarte fin, cartoful ras, pesmet, ghimbir, un ou, sare si piper, pana se omogenizeaza compozitia.

Simplu rapid si bun!

INGREDIENTE:

500 g carne tocata
1 cartof mic ras
1 ceapa tocata fin
1 lingura cu varf pesmet
1/2 lingurita ghimbir ras
1/2 legatura verdeata
sare
piper
2 oua
200 g seminte susan

PREPARARE:

Amestecam carnea cu verdeata, ceapa tocata foarte fin, cartoful ras, pesmet, ghimbir, un ou, sare si piper, pana se omogenizeaza compozitia.

Modelam 20 de chiftelute pe care le trecem printr-un ou batut, apoi le tavalim prin semintele de susan. Punem chiftleutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 45-50 minute.

Servim chiftelutele calde, cu sos tailendez dulce-acrisor, super picant.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata foarte bine chiftelutele, iar noua ne plac foarte mult…nu am facut decat cele clasice…dar vreau sa incerc si varianta aceasta. Un singur amendament…nu am ghimbir…si nu stiu dc gasesc pe aici…nu mi-a atras atentia prin vreun raft…dar caut….insa se pot face si fara? ar strica prea mult gustul? de fapt nici nu stiu dc ne vor placea cu ghimbir…ca nu am folosit pana acum…

    1. Se poate si fara, dar cantitatea pe care am pus-o iti garantez ca nu va influenta prea mult gustul. Eu il folosesc pe fiul meu de etalon, si el a mancat fara sa spuna ca ceva nu e in ordine cu ele (un mod elegant de a-mi spune ca nu e gustul care ii place), atunci e ff bine! Poti face si fara ghimbir, dar nu te teme de el. Folosit in cantitati potrivite nu este deloc rau la gust!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *