google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CHIFTELUTE CU SUSAN

11 May 2012

Simplu rapid si bun!

INGREDIENTE:

500 g carne tocata
1 cartof mic ras
1 ceapa tocata fin
1 lingura cu varf pesmet
1/2 lingurita ghimbir ras
1/2 legatura verdeata
sare
piper
2 oua
200 g seminte susan

PREPARARE:

Amestecam carnea cu verdeata, ceapa tocata foarte fin, cartoful ras, pesmet, ghimbir, un ou, sare si piper, pana se omogenizeaza compozitia.

Modelam 20 de chiftelute pe care le trecem printr-un ou batut, apoi le tavalim prin semintele de susan. Punem chiftleutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 45-50 minute.

Servim chiftelutele calde, cu sos tailendez dulce-acrisor, super picant.

Pofta buna!

14 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt minunate la gust chiftelutele,si sunt si foarte frumoase.
    Toate cele bune!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Mihaela. O zi frumoasa iti doresc.

  2. Licuta Marin says:

    Bune tare!!Cu susan, nu am mai facut de mult.Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Te pup Licuta.

  3. Delicioasa says:

    Imi plac mult chiftelutele cu susan. Eu le pregateam cu somon sau curcan. Voi incerca si reteta ta 🙂 O seara frumoasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc.

  4. TeoBucatar says:

    Si mie imi place susanul!Arata foarte bine!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Teo.

  5. Dana says:

    Preferatele mele intotdeauna! Arata minunat si sunt delicioase 🙂

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana.

  6. Maruca says:

    Arata foarte bine chiftelutele, iar noua ne plac foarte mult…nu am facut decat cele clasice…dar vreau sa incerc si varianta aceasta. Un singur amendament…nu am ghimbir…si nu stiu dc gasesc pe aici…nu mi-a atras atentia prin vreun raft…dar caut….insa se pot face si fara? ar strica prea mult gustul? de fapt nici nu stiu dc ne vor placea cu ghimbir…ca nu am folosit pana acum…

    1. diva in bucatarie says:

      Se poate si fara, dar cantitatea pe care am pus-o iti garantez ca nu va influenta prea mult gustul. Eu il folosesc pe fiul meu de etalon, si el a mancat fara sa spuna ca ceva nu e in ordine cu ele (un mod elegant de a-mi spune ca nu e gustul care ii place), atunci e ff bine! Poti face si fara ghimbir, dar nu te teme de el. Folosit in cantitati potrivite nu este deloc rau la gust!

  7. Gabriela says:

    Trebuiesc neapărat preparate in tava de cuptor.Prăjite în ulei de măsline,în tigaie,nu se poate?

    1. diva in bucatarie says:

      Puteti sa incercati si in ulei, dar se va arde susanul.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner