Salata verde cu frunze de papadie

26 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Salata verde cu frunze de papadie.

Intalnim papadia pe marginea drumurilor si pe malul apelor, prin pasuni si fanete, la campie si la deal. De la papadie folosim frunzele, pe care le recoltam in lunile martie si aprilie, cat sunt inca foarte tinere. Papadia are un continut ridicat de vitamine A, B si C. Este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Cu toate acestea este bine sa intrebati un doctor, pentru a fi siguri ca organismul tolereaza aceasta planta.

INGREDIENTE:

1 salata verde mica
1 mana frunze de papadie
castraveti
ridichi
ceapa verde
otet – optional – daca folositi puneti putin
ulei de masline
sare

PREPARARE:

Spalam frunzele de salata si de papadie, sub jet de apa, apoi le taiem si le punem intr-un bol. Curatam ceapa, ridichile, castravetii, apoi le feliem si le adaugam salatei in bol. Asezonam cu sare, stropim cu otet si ulei, in functie de gusturi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Simplu, bun si mai ales sanatos!

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Sa stii ca eu nu am auzit de aceasat salata decat acum o sapatamana… Dar dupa ce am citit cat de sanatoasa este o recomand si eu!

  1. delicioasa papadia….mi-am pus 3 ghivece pe balcon, si am frunze proaspete la micul dejun – tartine cu paine de secara,ulei de masline extravirgin,rosii si frunze de papadie….din flori se face un sirop foarte bun

  2. frunzele de papadie se consuma in tot timpul anului si dupa inflorire? pentru ca dupa aceea au un lichid laptos cand le rupi…sau numai primavara pana la inflorire?
    Mersic !

  3. In Italia frunzele de papadie se consuma eu am MANCAT cu Paine cu prosuta imi era rau pe masina miam luat UN panin si miam revenit vorbesc de acum 10ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *