RETETE RECENTE

FRIPTURA DE MIEL LA CUPTOR

April 12, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 pulpa de miel – cea din spate
200 ml vin alb
100 ml ulei masline/ floarea soarelui
50 ml apa
8 catei usturoi mari
cateva frunze de menta
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
piper

PREPARARE:

Spalam pulpa foarte bine, sub jet de apa. Daca avem timp o putem lasa la marinat peste noapte.
Ungem pulpa de miel cu ulei, apoi o condimentam cu sare, piper si cimbru. Un catel de usturoi ii taiem pe lungime in aschii (5-6 bucatele), pe care le vom introduce in mici gaurele realizate in pulpa de miel cu varful cutitului (impanam pulpa cu usturoi).

Punem pulpa in tava, sau intr-un vas termorezistent, adaugam vinul, apa si restul de ulei. Rupem frunzele de menta le punem peste pulpa, punem si restul cateilor de usturoi intregi, sau taiati pe jumatate, apoi acoperim cu o folie de staniol si lasam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 75 minute.

friptura-de-miel-in-tava-la-cuptor

Dupa acest interval scoatem folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, cam 20-25 minute pentru fiecare parte a pulpei.

Carnea va fi frageda si buna.

Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • Mama cum arata… imi ploua in gura. Vreau si eu o bucatica macar!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina. Pulpa aceasta s-a terminat duminica trecuta, dar urmeaza una si duminica aceasta…

  • Super arata!! Ce pofta mi-ai facut… abia astept ziua de duminica! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • Ditamai animalu, animalutu ;)) Pai eu vin direct la tine, gata! DELICIOS!!! Sarbatori minunate!

    • diva in bucatarie

      Anto, te astept! Pe bune!!! Sarbatori fericite si tie

  • andrei

    o sa ma inspir de aici insa pentru friptura de ied pentru Paste… miam… si trebuie sa ” cotrobai ” pe aici dupa o reteta de drob …

    • diva in bucatarie

      Eu nu am gasit ied, chiar imi doream foarte tare – poate anul viitor.

  • Delicioasa,abia astept sa fac si eu!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Te pup

  • Ce apetisant arata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • meta

    super tare!acum o fac si eu…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Marieta!

  • Angela

    Mama ce bine arata! Trabuie incercata! Multumiri ptr sfaturi..simple dar un deliciu..
    Salutari din Phoenix, Az
    si Sarbatori Fericite!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Angela! Sarbatori fericite si voua!

  • marian

    arata super,peste 1 ora o fac si eu,azi sunt bucatarul sotiei(la friptura de miel)….revin cu impresii.PASTE FERICIT!

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Paste fericit si voua!

  • MIRA

    ACUM INCERC . TINETI PUMNII.MULTUMESC , DAR , DACA NU AM VIN AL , POT PUNE ROSU //??

    • diva in bucatarie

      Scuze pentru raspunsul intarziat, am avut calculatorul la “revizie”. Poti pune si vin rosu.

  • Valentin Flandorfer

    Mãi mãi. Și eu de abia am inceput postul 🙂 așteptarea va fi grea !

    • divainbucatarie

      Da…

  • doru dopp

    merci
    am luat de la cora si…mi-a iesit.
    unde gasesc vanat?
    multumesc mult
    doru

    • diva in bucatarie

      Vanat se gaseste la Metro.

  • Andreea Capra

    Cristina, acum 15 minute am pus si mielul la cuptor. Iti spun mai tarziu cum mi-a iesit. Deja miroase bine de tot in casa.

    • diva in bucatarie

      Te pup draga mea… imi este tare dor de tine!

  • IUDITH

    SPER SA ARATE ASA SI FRIPTURA MEA SARBATORI FERICITE TUTUROR ORIUNDE VA VE-TI AFLA!

  • VLAD IFTIMIE

    arata super . Ce legume as putea sa folosesc cu asemenea friptura si cum sa le pregatesc ? Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite .

    • diva in bucatarie

      Merge cu cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor, cu risotto milanez, sote de mazare, fasole verde (vezi reteta de fasole verde cu susan).

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *