Ciuperci cu sos de rosii si usturoi

5 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Ciuperci cu sos de rosii si usturoi. Calim ceapa tocata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam cozile ciupercilor tocate si le calim impreuna cu ceapa pret de maxim 2 minute.

INGREDIENTE:

350 g ciuperci
1 ceapa medie
1 morcov mic
3 linguri sos de rosii mai gros
3-4 catei mari de usturoi
1 ceasca de apa
2 linguri ulei
1/2 legatura patrunjel verde
1-2 frunze mici de busuioc
1 praf de cimbru uscat
sare
piper

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam cozile ciupercilor tocate si le calim impreuna cu ceapa pret de maxim 2 minute.

Punem sucul de rosii peste acestea, busuiocul, cimbrul, sare, piper si apa si lasam pe foc inca 2 minute.

Asezam intr-un vas termorezistent palariile ciupercilor, le condimentam cu putina sare si piper, apoi le stropim cu ulei. Luam de pe foc tigaia, adaugam usturoiul pisat, amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam peste ciuperci.

Dam vasul la cuptor pentru 30 minute, in cuptorul preancalzit la 200°C. Le putem servi calde, cu patrunjel verde, proaspat tocat. Simplu, rapid si bun!

Cu reteta ca aceasta cred ca postul trece mai usor.
Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cu gustul ciupercilor, un bun inlocuitor al carnii e deja toata lumea familiarizata, in general sunt pe gustul tuturor, in diverse combinatii,dar cele prezentate in imaginea de astazi arata absolut perfect,deci iti fac pofta si trebuie neaparat sa le incerci exact asa !

  2. Imi plac foarte mult ciupercile, iar aceasta reteta este cu adevarat delicioasa pentru ca am pregatit-o de multe ori. Pupici !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *