Drob de pui cu ciuperci

3 aprilie 2012Diva in Bucatarie

Drob de pui cu ciuperci. Reteta de drob de pui cu ciuperci este o alternativa foarte buna pentru cei care nu se impaca cu carnea de miel.

Drob de pui cu ciuperci. Reteta culinara drob de pui cu ciuperci. Cum se face drob de pui cu ciuperci. Cel mai simplu si mai bun drob de pui cu ciuperci. Drob de pui cu ciuperci, aperitiv pentru Sarbatorile Pascale. 

Reteta de drob de pui cu ciuperci este o alternativa foarte buna pentru cei care nu se impaca cu carnea de miel.

Este un preparat care nu lipseste de pe masa de Pasti.

Se poate pregati si restul anului, caci este un fel de chec din carne de pui cu ciuperci si oua intregi.

Reteta de drob de pui cu ciuperci este usoara, gustoasa, ieftina si spornica.

Este un aperitiv traditional ce poate fi vedeta Sarbatorilor Pascale, dar eu l-am pregatit si toamna cand am avut musafiri si s-a mancat tot.

In drobul de pui cu ciuperci se folosesc organe precum pipotele si ficatul de pui, piept de pui si ciuperci ce aduc textura placuta si savoare.

Pentru aroma sunt responsabile usturoiul verde, ceapa verde si mararul. Sunt vedetele primaverii, sunt fragede si gustoase.

Timpul de preparare pentru reteta de drob de pui cu ciuperci nu este foarte mare. Insa nici temperatura nu trebuie sa fie prea mare, astfel incat sa nu iasa uscat.

Carnea de pui am fiert-o separat, impreuna cu pipotele, si am adaugat cu o ceapa, 2 morcovi si o felie de telina. Am luat spuma de cate ori a fost nevoie. Zeama obtinuta o pastrez pentru alte mancaruri, cum ar fi tocanitele sau stufatul de pui.

Ficateii de pui ii fierb separat in apa fara sare.

Carnea si organele fierte le dau prin masina de tocat sau folosesc un robot de bucatarie, dar ciupercile le toc cuburi medii cu cutitul. Ciupercile isi micsoreaza volumul in timpul gatirii, caci elimina apa.

Desi abia am mancat o felie din acest drob de pui cu ciuperci , in timp ce scriu reteta mi s-a facut pofta si probabil imi voi mai taia o feliuta.

Reteta mea de drob de pui cu ciuperci a fost savurata si saptamana trecuta.

Am pregatit-o pentru a testa cu prietenii diverse retete pe care le voi posta pe blog.

A fost un fel de sarbatoare in avans. Drobul de pui cu ciuperci a fost foarte apreciat.

Daca vrei sa incerci si alte retete de drob iti las cateva retete ca inspiratie:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru drob de pui cu ciuperci.

Ingrediente:

450 g piept de pui sau piept de pui si pulpe de pui superioare fara piele
500 g ficat pui
100 g pipote pui
200 g ciuperci champignon
4 fire de ceapa verde
2 fire de usturoi verde
1 legatura marar
4 oua crude
3 oua fierte
sare
piper

Mod de preparare:

Am fiert pieptul de pui si pipotele separat de ficatul de pui, luand spuma de cate ori este nevoie. Le-am pus cu ceapa, morcovi, telina si o frunza de dafin, iar supa obtinuta am pastrat-o in congelator. Dupa ce s-au fiert le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am tocat.
Am calit ciupercile taiate cuburi medii cu ceapa si usturoiul tocate marunt.

Am amestecat carnea tocata cu ciupercile calite, 4 oua crude si mararul tocat fin. Am adaugat sare si piper si am amestecat.

Am pus aproape jumatate din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, am aranjat ouale fierte de consistenta tare (fierte 8 minute) curatate de coaja, apoi am pus restul de carne.

Am copt drobul de pui la 180°C timp de 40 minute.

In primele 20 minute L-am acoperit cu o folie de staniol, sa nu se inchida prea tare la culoare.

Ingrediente sunt simple si usor de procurat, asa ca trebuie sa incercati si voi reteta de drob de pui cu ciuperci.

Reteta de drob de pui cu ciuperci este preferata celor care iubesc mancarurile usoare.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este prima oara cand fac drob si nu numai ca mi-a iesit „ca la carte”, dar a fost si delicios. Pana si surorii mele i-a placut si nu este prea usor de multumit :-).
    Multumesc pentru reteta! Ai cumva o reteta si pentru drob de ciuperci? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *