google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PASCA FARA ALUAT

30 Mar 2012

INGREDIENTE:

1 kg branza de vaci
5 oua – separam galbenusurile de albusuri
300 g zahar
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt – stins cu 1 lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1 portocala
100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat (cu seminte din pastaia de vanilie)
100 g stafide
3 linguri lapte
1 lingurita rom
50 g unt topit

PREPARARE:

Punem stafidele la inmuiat in 3 linguri de lapte si rom.
Amestecam branza de vaci (pusa la scurs intr-o sita, cu 2 ore inainte sa pregatim pasca) cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si untul topit.

Adaugam coaja rasa de portocale, praful de budinca de vanilie, praful de copt si frisca lichida.

Punem stafidele si amestecam, pana se omogenizeaza. Mixam albusurile spuma tare, ca pentru bezele cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de branza, amestecand usor.

Turnam aluatul intr-un vas cu pereti detasabili, pe care l-am tapetat cu ulei si faina.
Coacem pasca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 75-80 minute. Eu am acoperit-o dupa 35 minute, pentru a nu se arde la suprafata.

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la gatit!

Avand in vedere ca am folosit frisca lichida, voi participa si cu aceasta reteta la provocarea lunii martie de pe blogul Cristinei.

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">pasca-fara-aluat

62 Comentarii

  1. Dana Cristea says:

    Foarte bine arata, cred ca o voi incerca de Paste, pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana, este foarte buna!

  2. imi place, e fara aluat! clar o voi incerca si eu:)

    1. diva in bucatarie says:

      Andreea este tare buna!

  3. Asyo says:

    Imi place foarte mult, sigur fac de Paste. O zi buna !

    1. diva in bucatarie says:

      Carmen, sper sa fie si pe gustul tau caci musafirilor mei le-a placut.

  4. catkitchen says:

    Ce bine arata !!! Grozava reteta !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adina!

  5. FLORY says:

    Ce bine arata,cred c-am s-o testez,fii-mea si-asa mananca doar umplutura! :)Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Flory, fiul meu le mananca cu placere pe toate!

  6. Alice says:

    interesanta aceasta chestiune…love this! musia trebuie sa o incerc

    1. diva in bucatarie says:

      Alice, musai sa o incerci!

  7. DiaMar bucataria galbena says:

    ASta-i pasca ce ne place noua,cu muuulta branza si fara aluat sau cu un aluat subtire.DELICIOASA.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Mihaela!

  8. Simona says:

    Arata foarte bine, sigur o incerc !!!
    Pupici!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Simona! Te pup

  9. Simona says:

    Sunt convinsa ca aceasta pasca va sta pe masa de Pasti! Am furat reteta, ca prea arata bine… Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Simona, o sa iti placa… Te pup

  10. Super faina ti-a iesit ! Chiar ieri am facut si eu ca aveam niste branza si o tot mutam de colo colo prin frigider !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc mult, Violeta!

  11. Liana says:

    Arata fenomenal.Iti apreciez consecventa si modul diversificat de a gati.Felicitari!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc pentru aprecieri.

  12. Licuta Marin says:

    Super este fara aluat!Asa imi place, sa aiba numai branza:)Notat!Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Licuta, multumesc! Te pup

  13. irinaririna says:

    Cristina arata apetisant! Yammyyyy! Te pup.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Irina. Te pup

  14. LALA says:

    CU SIGURANTZA O VOI FACE DE PASTE……….INGHIT IN SEC.DEJA AM PACATUIT……

    1. diva in bucatarie says:

      Lala astept sa imi spui cat de mult ti-a placut!

  15. Miki says:

    Abia am scos-o din cuptor.Maine lucrez si am sa duc si la servici.Daca nu uit am sa va spun ce impresie a facut la colegii mei italieni.Ceva asemanator este cheesecake-ul(copt sau crud) care il fac si ei.La mancare nu cred,ca-i bate nici o tara in lume…

    1. diva in bucatarie says:

      Miki, si mi eimi place mancarea italiana, chiar foarte mult!

    2. cris says:

      numai bucataria libaneza!si ei gatesc ca la mama acasa ,cat mai natural, fara prea multe prajeli!nu cred ca sunt specializati in cheesecake dar sunt buni prod de patiserie!

      1. diva in bucatarie says:

        imi place mancarea libaneza, din pacate nu le-am gustat prea mult dulciurile

  16. Miki says:

    Iata-ma din nou.Pasca a iesit f.buna,poate un pic cam dulce,pt gustul meu.Asta din cauza ca aici nu se gaseste branza de vaci,din Romania.Am folosit ricotta care este o branza dulce,seamana cu urda dar,f.cremoasa.Data viitoare am sa pun putin suc de lamaie.Eu am dublat portia si am facut 3 pasti mici si una normale cu diametrul de 24 cm.Oricum a fost un succes.Mutumesc pt aceasta reteta.

    1. diva in bucatarie says:

      Ma bucur foarte tare ca ti-a placut! Poti folosi mai putin zahar, cred ca 200g vor fi suficiente.

  17. meciucilove says:

    sunt curioasa de ce ai pus stafidele la inmuiat in lapte?in rest e super faina am so fac zilele astea mai ales ca vine pastele.

    1. diva in bucatarie says:

      devin mai moi, nu mai sunt uscate…

  18. michelee says:

    stiu reteta asta de vreo 10 ani va garantez e super buna e de la noi din Moldova de la o manastire si o fac la Paste tot timpul

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Michelee.

  19. Anamaria says:

    Imi place foarte mult cum a iesit avand in vedere ca nu ne place aluatul gros. Dar de ce se pun prafurile de budinca de vanilie? Eu as vrea sa fie mai naturala. Se poate renunta la ele? Influenteaza cu ceva? Tine loc de gris? Si ca sa fie in ton cu sarbatoarea pascala pot face 2 fasii subtiri de aluat sa pun deasupra in forma de cruce? Multumesc

    1. diva in bucatarie says:

      Poti inlocui parful de budinca de vanilie cu faina si esenta de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat. Desigur, poti pune si gris. Poti incerca reteta de pasca cu smantana si stafide, prima din prezentarea articolului: “Pasca si cozonaci pentru Paste”. Este exact ce iti doresti tu.

  20. anda says:

    Ce diametru are tava detasabila?

    1. diva in bucatarie says:

      24 cm

  21. anda says:

    Multumesc f.mult!
    Paste Fericit, alaturi de cei dragi!

    1. diva in bucatarie says:

      Paste fericit draga Anda! Sa ai sarbatori frumoase!

  22. Gabriela says:

    Eu abia am scos-o din cuptor ! E pe masa la racit si sper sa nu dea iama in ea ai mei ( nu inca)! Arata grozav si e extraordinar de gustoasa ! Multumesc pentru reteta!

    1. diva in bucatarie says:

      Gabriela, iti multumesc ca ai ales reteta aceasta! Sarbatori fericite!

  23. elena says:

    praful de copt, cand se pune????????????

    1. diva in bucatarie says:

      Poti sa il pui in acelasi timp cu praful de budinca.

  24. cris says:

    cate grame areun plic de budinca? are importanta daca este budinca praf instant sau budinca praf care se fierbe? sau nu are importanta?

    1. diva in bucatarie says:

      40 g, praf de budinca care se fierbe, dar nu o fierbi

  25. cris says:

    copozitia se poate coace in tava de chec? si daca da, se prelungeste timpul de coacere pentru ca in miloc sa nu ramana cruda? Multumesc!

    1. diva in bucatarie says:

      compozitia am copt-o intr-o forma rotunda, speciala pentru torturi, cheesecake, cu pereti detasabili. Prelungesti, daca este cazul, timpul de coacere, sa nu ramana cruda.

  26. Maria says:

    Bună seara, îţi urmăresc cu interes reţetele şi am făcut câteva dintre ele, foarte reuşite.
    Pasca asta mă intrigă. Am păţit ceva asemănător cu o tartă la care am pus prea multă brânză, iar brânza a fost prea moale. În 80 de minute s-a făcut prea puţin în mijloc, în schimb se arde la margini. Să fie temperatura, să fie brânza prea moale… Cred că reţeta necesită nişte clarificări. Am acoperit-o după 40 de minute cu o folie de aluminiu, dar tot se rumeneşte prea mult pe margini şi rămâne nefăcută la mijloc. Mulţumesc mult pentru orice lămuriri.

    1. diva in bucatarie says:

      In aceasta reteta exista praf de budinca care o va ajuta sa se stranga. Si pentru mai multa siguranta poti pune 5 galbenusuri si 4 albusuri.
      Eu nu am dat niciodata gres cu reteta aceasta, Vezi ca temperatura de coacere sa fie potrivita. Daca folosesti branza de vaci poti sa o pui la scurs cu o ora inainte…

      1. Maria says:

        Mulţumesc, într-adevăr problema a fost că n-am scurs brânza suficient, m-am grăbit. Oricum a ieşit excelentă la gust, iar după ce am scos-o din cuptor s-a mai întărit un pic. Ca inovaţie 😀 am pus şi stafide, şi caise confiate tăiate în bucăţele mici.

        1. diva in bucatarie says:

          😉

  27. andreea says:

    Este superba, cum sunt in Franta si nu am timp de cozonac, o sa o fac fara aluatul bunicii :)Sa aveti sarbatori frumoase! multumesc , o sa iti spun cum a iesit!!

    1. diva in bucatarie says:

      Sarbatori frumoase si tie!

  28. Corina says:

    Duminica imi vin socrii in vizita asa ca am probat-o. Super super buna!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  29. Ema says:

    Buna ziua… as dori sa fac aceasta pasca de Paste. As putea pune in loc de frisca, smantana? Ms.

    1. diva in bucatarie says:

      sigur!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner