Rulada de ciocolata

26 martie 2012Diva in Bucatarie

Rulada de ciocolata. Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

4 oua – separate
110 g zahar brun
110 g ciocolata neagra – topita la baine-marie
1 lingura ness – dizolvata in 2 linguri apa fierbinte

Pentru crema:

250 ml frisca lichida
140 g ciocolata alba
1 plic intaritor frisca
2 linguri cognac – optional

PREPARARE:

Pentru inceput preancalzim cuptorul la 180°C si tapetam tava (cu dimenisunile 22*32cm) in care coacem blatul, cu hartie de copt. Batem galbenusurile si zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam pe rand nessul dizolvat in apa fierbinte si racit, apoi ciocolata topita la baine-marie.

Mixam albusurile pana devin o spuma foarte tare. Le incorporam in compozitia de ciocolata amestecand usor, pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul in tava si il coacem timp de 15-20 minute. Cand este gata il scoatem pe un prosop umed, avand grija sa impaturim blatul pe toate partile cu acesta. Il lasam asa timp de 8 ore (cel mai bine peste noapte).

Cat timp se coace aluatul, pregatim crema: incalzim frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere. O amestecam cu ciocolata topita la baine-marie si cognac, apoi o punem la racit(tot pentru 8 ore). Pentru ca nu am avut rabdare, nici 8 ore la dispozitie, am pus crema dupa ce s-a racit la congelator timp de 30 minute, am mixat-o apoi cu un plic de intaritor pentru frisca si am lasat-o la rece timp de 5 ore. Consistenta a fost absolut perfecta!

Intindem crema peste blat, rulam usor cu ajutorul prosopului si rulada de ciocolata este gata!

O tapetam cu zahar pudra sau cacao si servim.

Sa aveti pofta!

Aceasta reteta am facut-o special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ti-a iesit foarte frumoasa si desigur e si gustoasa! Imi plac mai mult prajiturile, torturile cu putin aluat (si sa fie foarte gustos!) si multa crema. Asa ca aceasta reteta e pe gustul meu! Am sa o incerc pentru masa de Paste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *