google plus pinterest twitter

ADS 1 code

COVRIGEI DE CIOCOLATA

23 Mar 2012

INGREDIENTE:

100 g unt
100 g zahar brun
1 ou
225 g faina
2 linguri cacao neagra

Pentru decor-optional:
ciocolata topita la baine-marie

PREPARARE:

Pentru inceput mixam untul cu zaharul, apoi adaugam pe rand oul si cacao. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia de fiecare data, apoi integram faina.

Punem aluatul in frigider pentru 30 minute. Dupa acest interval luam aluatul si rupem bucatele din el. Incercam sa facem snururi de lungime aproximativ egala, pe care le impletim, asa cum am scrie litera “B”. Punem covrigeii in tava, pe hartia de copt si ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 8-10 minute.

Ii lasam sa se raceasca in tava.

Optional, topim cicolata la baine-marie si scufundam covrigeii in ciocolata, apoi ii lasam sa pe un gratar pana se intareste ciocolata. Eu asa i-as fi facut daca nu dispareau din peisaj prea repede.

Ii putem desena cu cateva dungulite de ciocolata sau presaram doar zahar pudra. Asta in fuctie de rabdarea fiecaruia, mai ales a celor mici, care dau tarcoale pe langa cuptor. In poza am pus ce am a scapat… Si pentru ca am adus vorba de copii, cu siguranta acestia se vor distra sa faca covrigeii. Nu ezitati sa ii lasati sa se joace in bucatarie, ar fi pacat…

Sa aveti pofta si distratie placuta la pregatit covrigei!

Printeaza Printeaza
COVRIGEI-DE-CIOCOLATA

24 Comentarii

  1. FLORY says:

    Ce frumosi si buni sunt,te cred ca au disparut asa repede!Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Flory! Te pup

  2. Dorina says:

    Ce dragalasi sunt

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dorina!

  3. roxana says:

    Vai ce frumosi!!!bravo!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Rocsi!

  4. corina says:

    buna-seara,

    te rog spune-mi,cam citi ies? pt 6 persoane ar trebui sa fac cantitate dubla?
    multumesc,o seara buna. Corina.

    1. diva in bucatarie says:

      Au fost 30 covrigei, nu foarte mari (aproximativ 5*4cm). Daca vrei sa ii imbraci in ciocolata trebuie sa ii faci mai mari, cu gaurile mari, sa se scurga ciocolata topita. Tu stii mai bine cat mananca acele 6 persoane, dar eu as face cantitate dubla si marimea covrigilor mai mare.

      1. corina says:

        buna,

        da,o sa-i imbrac in ciocolata,SIGUR o sa fac cantitate dubla. la masa o sa fim 6 adulti(absolut innebuniti dupa dulciuri)si 2 copii de 10-12 ani care NU ATING DULCIURI. specimene unice in exsistenta mea,probabil mai exista dar eu de altii n-am mai auzit.
        multumesc mult pt tot. sa ai un week-end placut.:P

        1. diva in bucatarie says:

          Week-end placut si tie, Corina!

  5. Licuta Marin says:

    Mmm, ce bunatati ai facut!!!Deliciosi!Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta! Pup

  6. Simona says:

    Uite cine se pregateste de Paste… Foarte buni cred ca sunt biscuiteii tai! Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Simona! Te pup

  7. DiaMar bucataria galbena says:

    Daca sunt ciocolatosi sigur sunt buuuuuni tare.Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Mihaela! Te pup

  8. Ramona A says:

    Deliciosi! ador prezentarea cu penitze…o idee bunã pt. Paste :)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Ramona!

  9. catkitchen says:

    Ce-mi place prezentarea !!!! 😉

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adina!

  10. naty says:

    Cat de bine arata…

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Naty!

  11. offf ce ma fac cu pofta asta a mea…arata foarte bine covrigeii tai!si prezentarea pe masura!Felicitari!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner