google plus pinterest twitter

ADS 1 code

VINETE CHINEZESTI CU SOS DE USTUROI

13 Mar 2012

INGREDIENTE:

2 linguri de ulei de palmier
2 vinete taiate cuburi, nu foarte groase
250 -300 ml apa
1 lingura fulgi de ardei iute
3 linguri praf de usturoi granulat
5 lingurite de zahar alb
1 lingurita cu varf de amidon
2 linguri sos de soia
3 lingurite sos de peste

PREPARARE:

Incingem bine uleiul intr-un wok, apoi adaugam vinetele taiate cuburi. Le calim in jur de 3- 4 minute, pana incep sa se inmoaie.

Turnam apa, fulgii de ardei si praful de usturoi, acoperim si fierbem pana se absoarbe apa. In acest timp amestecam zaharul cu amidonul, sosul de soia si cel de peste. Adaugam acest sos peste vinete, si lasam sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa sosul.

Asta e tot, dupa cum se vede, nu este greu deloc sa ne preparam aceste vinete delicioase.

Va invit cu drag sa le incercati.
Pofta buna!

Printeaza Printeaza
vinete-chinezesti-in-sos-de-usturoi

25 Comentarii

  1. TeoBucatar says:

    Imi plac vinetele si asta este o reteta delicioasa!Eu am modificat-o putin ca nu prea ma impac cu sosul de soia:)

    1. Andi says:

      Mie imi place reteta asta asa cum e, dar ma intereseaza si variatiuni. Cum ai modificat-o? E bun, bun, bun? :)

      1. diva in bucatarie says:

        Andi mie mi-a iesit exact ca la restaurant (era unul in zona pta. Alba-Iulia), de unde cumparam mancarea chinezeasca… Deci: bun, bun!

    2. diva in bucatarie says:

      Teo, mie imi place sosul de soia. Chiar imi pun in plus daca mananc in restaurant.

  2. Simona says:

    Interesanta reteta! Trebuie neaparat incercata, mai ales ca am stoc de sos de soia :)
    Pup dulce

    1. diva in bucatarie says:

      Simona, o sa vezi ca se face ff usor!

  3. FLORY says:

    Nu prea ma atrage mancarea chinezeasca dar imi plac vinetele si reteta ta e simpla si apetisanta.Daca exclud sosul de peste mai iese la fel de bun? :)Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Flory, eu am pus oricum ceva mai putin decat era indicat in reteta, dar poti neglija acest sos de paste. Pup

  4. Licuta Marin says:

    Mmm, tare apetisante!!!Le-am trecut pe lista:)Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta. Te pup

  5. Bianca says:

    Super.. a mai ramas ceva si pt mine?:))
    Eu doar seara citesc “prea”(blogurile) :))

    1. diva in bucatarie says:

      Bianca, nu a ramas, dar se face rapid…

  6. irinaririna says:

    Super reteta! Si de post! Notata!Saptamana viitoare e in meniu!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Irina!

  7. Antonina says:

    M-am topit de la fulgii aia de ardei iute, despre vinata nu mai zic nimic, ca stii cat imi place! Da uite ca n-am folosit ever ulei de palmier.. e ok nu?

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Anto. Uleiul de palmier este f ok si mai sanatos…

  8. catkitchen says:

    Vinete si usturoi … combinatia perfecta ptr mine !!!

    1. diva in bucatarie says:

      ohh, cat de mult imi place si mie!

  9. catkitchen says:

    Si eu am folosit uleiul de palmier si chair sunt ff incantata !! … si clar mult mai sanatos !!

    1. diva in bucatarie says:

      clar mai sanatos!

  10. Si mie imi place uleiul de palmier.Si imi place si papica ta.
    Seara frumoasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Maria.

  11. Angi says:

    Imi place foarte multe aceasta reteta 😉
    Weekend frumos, pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Angela! Week-end placut si tie!

  12. otilia says:

    excelenta reteta! familia mea e fan sos de soia si vinete asa ca o voi face cat de curand. multumesc mult, cristina! :-)

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner