RETETE RECENTE

VINETE CHINEZESTI CU SOS DE USTUROI

March 13, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

2 linguri de ulei de palmier
2 vinete taiate cuburi, nu foarte groase
250 -300 ml apa
1 lingura fulgi de ardei iute
3 linguri praf de usturoi granulat
5 lingurite de zahar alb
1 lingurita cu varf de amidon
2 linguri sos de soia
3 lingurite sos de peste

PREPARARE:

Incingem bine uleiul intr-un wok, apoi adaugam vinetele taiate cuburi. Le calim in jur de 3- 4 minute, pana incep sa se inmoaie.

Turnam apa, fulgii de ardei si praful de usturoi, acoperim si fierbem pana se absoarbe apa. In acest timp amestecam zaharul cu amidonul, sosul de soia si cel de peste. Adaugam acest sos peste vinete, si lasam sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa sosul.

Asta e tot, dupa cum se vede, nu este greu deloc sa ne preparam aceste vinete delicioase.

Va invit cu drag sa le incercati.
Pofta buna!

Comentarii

  • Imi plac vinetele si asta este o reteta delicioasa!Eu am modificat-o putin ca nu prea ma impac cu sosul de soia:)

    • Mie imi place reteta asta asa cum e, dar ma intereseaza si variatiuni. Cum ai modificat-o? E bun, bun, bun? 🙂

      • diva in bucatarie

        Andi mie mi-a iesit exact ca la restaurant (era unul in zona pta. Alba-Iulia), de unde cumparam mancarea chinezeasca… Deci: bun, bun!

    • diva in bucatarie

      Teo, mie imi place sosul de soia. Chiar imi pun in plus daca mananc in restaurant.

  • Interesanta reteta! Trebuie neaparat incercata, mai ales ca am stoc de sos de soia 🙂
    Pup dulce

    • diva in bucatarie

      Simona, o sa vezi ca se face ff usor!

  • Nu prea ma atrage mancarea chinezeasca dar imi plac vinetele si reteta ta e simpla si apetisanta.Daca exclud sosul de peste mai iese la fel de bun? :)Pupici!

    • diva in bucatarie

      Flory, eu am pus oricum ceva mai putin decat era indicat in reteta, dar poti neglija acest sos de paste. Pup

  • Mmm, tare apetisante!!!Le-am trecut pe lista:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Super.. a mai ramas ceva si pt mine?:))
    Eu doar seara citesc “prea”(blogurile) :))

    • diva in bucatarie

      Bianca, nu a ramas, dar se face rapid…

  • Super reteta! Si de post! Notata!Saptamana viitoare e in meniu!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina!

  • M-am topit de la fulgii aia de ardei iute, despre vinata nu mai zic nimic, ca stii cat imi place! Da uite ca n-am folosit ever ulei de palmier.. e ok nu?

    • diva in bucatarie

      Multumesc Anto. Uleiul de palmier este f ok si mai sanatos…

  • Vinete si usturoi … combinatia perfecta ptr mine !!!

    • diva in bucatarie

      ohh, cat de mult imi place si mie!

  • Si eu am folosit uleiul de palmier si chair sunt ff incantata !! … si clar mult mai sanatos !!

    • diva in bucatarie

      clar mai sanatos!

  • Si mie imi place uleiul de palmier.Si imi place si papica ta.
    Seara frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria.

  • Imi place foarte multe aceasta reteta 😉
    Weekend frumos, pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Angela! Week-end placut si tie!

  • otilia

    excelenta reteta! familia mea e fan sos de soia si vinete asa ca o voi face cat de curand. multumesc mult, cristina! 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *