RETETE RECENTE

TOCANITA CU CARNE DE PUI SI CIUPERCI

March 6, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
4 cepe maricele
2 catei de usturoi
1 morcov
200-250 g ciuperci champignon
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei Kapia mai mic
30-50 ml vin alb
1 frunza mica dafin
2 frunze busuioc
2-3 crengute cimbru
200 ml suc de rosii
1 lingura bulion
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem la calit in uleiul bine incins, pulpele de pui spalate bine, sub jet de apa. Cand acestea sunt prajite le scoatem si punem la calit ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. Adaugam pe rand ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.

Cand toate legumele devin moi, adaugam puiul, sucul de rosii, bulionul, boia de ardei, usturoiul tocat marunt, verdeturile, sare si piper. Turnam 300 ml apa si vin si punem la fiert, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Daca se evapora prea repede lichidul vom mai completa cu putina apa si avem grija sa amestecam din cand in cand.

O servim fierbinte, cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Comentarii

  • Exact asta am in plan sa fac astazi, doar ca eu pun piept de pui ๐Ÿ™‚ Acum cand am vazut cat de bine arata, nici nu mai am rabdare pana dupa-amiaza sa o fac…cred ca ma apuc la pranz ๐Ÿ™‚
    Pup!

    • diva in bucatarie

      Dana, eu incerc sa gatesc cat mai putin cu piept de pui… Pup

      • Damian daniela

        sincer nu inteleg de ce majoritatea au devenit obsedati de piept de pui la snitele e uscat sec fata de carnea de porc si daca mai faci snitelele de pui si pui si pesmet.. e neplacut insa repeta aceiasi procedura faina-ou-pesmet cu carne de porc si se simte imediat diferenta

        • Erika

          Of of , mai ai multe de รฎnvฤƒศ›at !

    • LMC

      niciodata tocana nu se face din piept de pui! cea mai buna tocanita se face din pulpe sau aripioare de pui.

  • Ador orice fel de tocanita !!!

    • diva in bucatarie

      Adina, si mie imi plac tocanitele.

  • roxana

    Vreau si eu o portioara!!!

    • diva in bucatarie

      Roxana cu placere.

  • Gand la gand cu bucurie! Exact asta am gatit si eu astazi.

    • diva in bucatarie

      Facem schimb de portii? Pup

  • Arata foarte bine.
    Mi-ai inspirat urmatoarea gateala ๐Ÿ™‚

    • diva in bucatarie

      Multumesc Iulian.

  • Mi-a venit apa-n gura! Cu pozele astea.. s-a dus pe apa sambetei dieta mea (sau mai bine spus, abtinerea mea).
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Arata grozav de bine tocanita ta!!!Mmm, ce pofte mi-ai starnit:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Yamy…ce pofta mi-ai facut…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca.

  • Delicioasa,se para ca ne-am vorbit!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory, te pup.

  • Damian daniela

    sincer arata superb si miroase extraordinar ptr acm e in curs de fierbere si sincer multumesc ptr reteta nu mai stiam ce sa gatesc cu pulpele.. la cuptor paprikas chinezeasca si multumesc

  • Gabi

    Buna,

    Pentru cate portii sunt ingredientele ?

    Merci,
    Gabi

    • Paula

      Dupa mine era bun si putin rantas..astfel nu e tocana ๐Ÿ˜‰

  • F buna , delicioasa !!! Multumim

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *