Brownie cu migdale

1 martie 2012Diva in Bucatarie

Brownie cu migdale. Frecam untul pana scoatem apa din el apoi il adaugam in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi ciocolata topita si esenta de migdale.

Cea mai rapida si mai simpla din retetele pe care le-am intalnit pentru brownie, este aceasta. Nici nu trebuie sa tineti minte cantitatea de ingrediente, pentru ca va fi de fiecare data alta, dar cu un semn de egalitate intre ingrediente, asa ca nu ne incarcam memoria cu cifre. Ca sa intelegeti ce spun, priviti cu atentie ingredientele si gramajul lor…

INGREDIENTE:

4 oua – 230 g
230 g zahar
230 g faina
230 g unt
230 g ciocolata
4 linguri fulgi migdale
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita esenta de migdale

PREPARARE:

Cantarim cele 4 oua sparte intr-un bol. Cantitatea acestora va fi si cea pentru faina, zahar, unt si ciocolata. Eu nu am avut 230 g ciocolata si am completat cu 1 lingura cacao. Mixam bine ouale cu zaharul, pana devin o crema spumoasa si decolorata.

Frecam untul pana scoatem apa din el apoi il adaugam in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, apoi ciocolata topita si esenta de migdale.

Dupa ce amestecam pana se omogenizeaza compozitia adaugam 2 linguri fulgi de migdale si amestecam usor. Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt (22*22 cm), presaram restul de fulgi de migdale, apoi coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

Simplu, rapid si delicios.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Si eu vreau o portie!!! Imi place reteta… la ce memorie a crifelor am eu.. cred ca p-asta am s-o retin! :)) Eu nu pot face nimic fara ciorna langa mine :)) Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *