Spaghete carbonara cu smantana

28 februarie 2012Diva in Bucatarie

Spaghete carbonara cu smantana. Turnam amestecul de smantana peste sunca, adaugam si baconul, sare, piper proaspat macinat, apoi lasam cateva minute sa fiarba (1-2 cel mult), amestecand continuu.

Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta aceasta este cea care a prins cea mai bine la copilul meu si cred ca majoritatea copiilor adora acest tip de spaghete.

INGREDIENTE:

250 g spaghete
100 g sunca
50 g bacon
1 lingura unt
2 galbenusuri
150 ml smantana
parmezan
1 lingura de cascaval
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand da apa in fiert punem pastele la fiert. Avem grija sa facem sosul cat timp acestea fierb. Calim intr-o tigaie mai mare baconul taiat cubulete (in untul topit), apoi il scoatem si calim in acel ulei sunca.

Batem galbenusurile cu smantana si cu 1 lingura de cascaval.

Turnam amestecul de smantana peste sunca, adaugam si baconul, sare, piper proaspat macinat, apoi lasam cateva minute sa fiarba (1-2 cel mult), amestecand continuu.

Dupa ce au fiert pastele, le strecuram de apa si le punem in tigaie, peste sunca calita cu smantana si ou. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi luam de pe foc.

Le servim imediat cu parmezan ras.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ador spaghete carbonara, toate spaghete ce provine din Italia…. multumesc pentru reteta, desi stiu cum se face..:) o zi minunata in continuare la bucatarie

    1. Mihaela, cred ca aproape toata lumea stie sa prepare aceste paste, dar am avut surpriza sa primesc email de la cativa copii, care vor sa isi prepare singuri pastele, pentru ca parintii lucreaza pana tarziu.

  2. sunt foarte bune pastele carbonara…dar nu reteta pe care ai postat-o tu …pastele carbonara nu se fac cu smantana …intreaba orice italian si va ramane oripilat de reteta asta pentru ca ei nu pun smantana chiar daca poate tie iti place asa…nu mai poti numi reteta asta paste carbonara

    1. Evident ca varianta originala este doar cu galbenusuri, parmezan si bacon si nu sustin ca reteta mea o respecta. Din cate stiu reteta a suferit modificari si la bucatari celebri precum Jamie Oliver care le prepara cu dovlecei, nu mai tin minte cine le prepara cu ciuperci sau cu pui… Pana la urma, adaptam retetele conform gusturilor proprii avand grija sa specificam ce are in plus reteta.

      1. Madalina, nu inteleg cine te-a suparat? Eu nu ma supar daca nu citesti si nu iti place ce am prezentat! Fiecare om cu gusturile lui… Dar de aici pana la a jigni fara motiv e distanta mare, distanta care creste direct proportional cu doza de bun simt!

  3. sunt delicioase cu toate ca reteta postata este fara smantana eu abia la tine am gasit-o pe ce-a care mi-o doream adica ce-a cu smantina iar pentru cei care comenteaza prost le spun ca bucataria este ca viata nu se termina niciodata si cand se terrmina tot nu le-ai faacut pe toate!

    1. Draga mea, acesata reteta este una din cele mai bune – nici nu ma mira ca are zilnic zeci de vizitatori care cauta exact carbonara cu smantana!

  4. BUNA! IMI PLAC FOARTE MULT PASTELE MAI ALES FACUTE CU PENNE BARILLA! VROIAM SA TE INTREB DACA SE POATE PUNE SMANTANA GRAN CUCINA..?

  5. in aceasta seara, am mancat ,pt prima data spaghete carbonara.sunt f bune.felicitari divainbucatarie.reteta e f buna bravo

  6. daca pui ouala cu smanatana in tigaie…nu se face un fel de omleta 😀 vreau sa incerc si eu reteta, dar nu as vrea sa dau gres. arata foarte bine

  7. Foarte bune, preferatele mele. Am 12 ani si sunt sigura ca as putea sa le fac si eu 😀 Multumesc pentru reteta , de cand am gasit-o mai tot timpul fac cu mama paste :)) . O zi buna

  8. cred ca este ok reteta care ai prezentat-o . Te sfatuiesc sa incerci macar o data sa faci cum descriu eu:
    ai nevoie pentru 2 porii de :
    250 g taietei lati de preferinta care nu sunt uscati
    100 grame sunca gen bacon dar mai uscata
    250 g smantana pentru gatit
    2 oua
    sare , piper
    parmezan.
    20 g unt
    se pune untul in tigaie la incins la foc mic. se adauga baconul taiat cubulete adaugand sare si piper. se pot pune pastele la fiert se lasa maxim 3 minute daca sunt de care am scris mai sus.
    peste bacon se pune smantana dulce la foc mic se amesteca din cand in cand maxim 3-4 minute pana incepe sa se ingroase sosul.
    se storc pastele fara sa le treceti prin apa rece si le puneti intr-o craticioara peste care se pun ouale batute . se amesteca , cu pastele apoi se adauga peste ele compozitia fierbinte de sos cu bacon.
    se formeaza portiile in farfurie si se razuieste parmezan peste ele .
    Pofta buna!

  9. Foarte buna reteta , eu de obicei mai presar oregano sau putin marar peste portie 😀 . Este delicios , va sfatuiesc sa incercati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *