Inchide

RETETE RECENTE

SPAGHETE CARBONARA CU SMANTANA

February 28, 2012 | CATEGORIA

Spaghetele carbonara sunt una dintre cele mai simple si indragite retete de paste. Reteta aceasta este cea care a prins cea mai bine la copilul meu si cred ca majoritatea copiilor adora acest tip de spaghete.

INGREDIENTE:

250 g spaghete
100 g sunca
50 g bacon
1 lingura unt
2 galbenusuri
150 ml smantana
parmezan
1 lingura de cascaval
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput punem apa cu sare la fiert intr-o cratita. Cand da apa in fiert punem pastele la fiert. Avem grija sa facem sosul cat timp acestea fierb. Calim intr-o tigaieย mai mare baconul taiat cubulete (in untul topit), apoi il scoatem si calim in acel ulei sunca.

Batem galbenusurile cu smantana si cu 1 lingura de cascaval.

Turnam amestecul de smantana peste sunca, adaugam si baconul, sare, piper proaspat macinat, apoi lasam cateva minute sa fiarba (1-2 cel mult), amestecand continuu.

Dupa ce au fiert pastele, le strecuram de apa si le punem in tigaie, peste sunca calita cu smantana si ou. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, apoi luam de pe foc.

Le servim imediat cu parmezan ras.

Pofta buna!

Comentarii

  • Noua ne place cu siguranta! Sunt foarte gustoase!

    • diva in bucatarie

      Raluca multumesc!

  • Scuze de greseala! A fost din viteza!

    • diva in bucatarie

      Cred ca toti gresim din graba…

  • Imi place la nebunie carbonara. Eu le mai pun si niste verdeata peste.. delicioase oricum ! pupici

    • diva in bucatarie

      Anto si eu pun pentru mine, baietii mei nu prea vor verde in fata ochilor. Pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Foarte,foarte bune.O zi minunata iti doresc.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela. Te pup

  • cu smantana le facem noi si atunci nu mai punem deloc oua! (alergica din mine papa doar oua de la tara :)) ) te pup dulce!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andreea, si eu te pup!

  • Yummmmi, le adoooor! Arata super bine!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • zilahi adela

    Foarte bune pastele, la noi au mare trecere, oricum! Puup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • Arata foarte bine pastele tale…ca de obicei, dealtfel!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Viviana.

  • Minunate!Si eu mai adaug smantana,ne plac oricum!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory. Pupici

  • Mmm… ce bunatate! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!

  • Ador pastele, asa ca nu refuz o portie!!!Super bune!Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta cu drag! Pup

  • Mor dupe ele !!!! Am si eu in plan zilele astea paste !! ๐Ÿ˜‰

    • diva in bucatarie

      Adina, eu le fac aproape saptamanal, pentru copil.

  • dinca florina

    o sa fac si eu ca nu mai pot de pofta

    • diva in bucatarie

      Florina, noua ne plac foarte mult!

  • Mihaela.

    Ador spaghete carbonara, toate spaghete ce provine din Italia…. multumesc pentru reteta, desi stiu cum se face..:) o zi minunata in continuare la bucatarie

    • diva in bucatarie

      Mihaela, cred ca aproape toata lumea stie sa prepare aceste paste, dar am avut surpriza sa primesc email de la cativa copii, care vor sa isi prepare singuri pastele, pentru ca parintii lucreaza pana tarziu.

  • ce bune sunt pastele carbonara!

    • diva in bucatarie

      nu-i asa?

  • mady

    sunt foarte bune pastele carbonara…dar nu reteta pe care ai postat-o tu …pastele carbonara nu se fac cu smantana …intreaba orice italian si va ramane oripilat de reteta asta pentru ca ei nu pun smantana chiar daca poate tie iti place asa…nu mai poti numi reteta asta paste carbonara

    • diva in bucatarie

      Evident ca varianta originala este doar cu galbenusuri, parmezan si bacon si nu sustin ca reteta mea o respecta. Din cate stiu reteta a suferit modificari si la bucatari celebri precum Jamie Oliver care le prepara cu dovlecei, nu mai tin minte cine le prepara cu ciuperci sau cu pui… Pana la urma, adaptam retetele conform gusturilor proprii avand grija sa specificam ce are in plus reteta.

    • Madalina

      Cat esti de snoaba! Nu cred ca esti tu in masura sa vorbesti. Oripilati suntem cei care citim critica ta!

      • diva in bucatarie

        Madalina, nu inteleg cine te-a suparat? Eu nu ma supar daca nu citesti si nu iti place ce am prezentat! Fiecare om cu gusturile lui… Dar de aici pana la a jigni fara motiv e distanta mare, distanta care creste direct proportional cu doza de bun simt!

        • Anonimous

          omleta carbonara.. asta ai facut u acolo… incearca sa respecti reteta originala si vei vedea diferenta

  • Ligia

    Am sa incerc si eu azi reteta ta! abia astept sa le mananc :*

    • diva in bucatarie

      Ligia sunt preferatele puiului meu…

  • dx1999

    eu am 12 ani. pastele acestea sunt foarte bune si le-am facut eu singur. felicitari diva din bucatarie!!!

    • diva in bucatarie

      Felicitari si tie pentru faptul ca te descurci singur!

  • Mihaela

    Iubesc reteta si copiii mei la fel.Multumesc !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Andrei claudia

    sunt delicioase cu toate ca reteta postata este fara smantana eu abia la tine am gasit-o pe ce-a care mi-o doream adica ce-a cu smantina iar pentru cei care comenteaza prost le spun ca bucataria este ca viata nu se termina niciodata si cand se terrmina tot nu le-ai faacut pe toate!

    • diva in bucatarie

      Draga mea, acesata reteta este una din cele mai bune – nici nu ma mira ca are zilnic zeci de vizitatori care cauta exact carbonara cu smantana!

  • vali

    im plac la nebunie-sunt delicioasei

    • diva in bucatarie

      ๐Ÿ˜‰

  • ALINA B,

    BUNA! IMI PLAC FOARTE MULT PASTELE MAI ALES FACUTE CU PENNE BARILLA! VROIAM SA TE INTREB DACA SE POATE PUNE SMANTANA GRAN CUCINA..?

    • diva in bucatarie

      Sigur ca poti folosi, este chiar foarte buna!

  • florina

    in aceasta seara, am mancat ,pt prima data spaghete carbonara.sunt f bune.felicitari divainbucatarie.reteta e f buna bravo

    • diva in bucatarie

      ๐Ÿ™‚

  • Andreea

    daca pui ouala cu smanatana in tigaie…nu se face un fel de omleta ๐Ÿ˜€ vreau sa incerc si eu reteta, dar nu as vrea sa dau gres. arata foarte bine

    • diva in bucatarie

      Nu se fac omleta! Din moment ce sunt amestecate cu smantana…

      • Andreea

        ๐Ÿ˜€ multumesc

        • diva in bucatarie

          Cu drag!

  • iasmina

    Foarte bune, preferatele mele. Am 12 ani si sunt sigura ca as putea sa le fac si eu ๐Ÿ˜€ Multumesc pentru reteta , de cand am gasit-o mai tot timpul fac cu mama paste :)) . O zi buna

  • alexandra

    pentru cate portii este reteta?

  • Irina

    Maine e program de paste ! Cu siguranta f bune, ca de altfel tot ce am facut din acest blog minunat !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Irina!

      • mimi

        ce se face cu 1lingura de unt? banuiesc ca se prajeste baconul sau…?

        • diva in bucatarie

          da!!! corectez imediat!

  • Vanessa

    Sunt FRF bune super

  • Roxi

    Delicioase,nota 1000 !!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Foarte gustoase pastele ๐Ÿ™‚

  • ionut

    cred ca este ok reteta care ai prezentat-o . Te sfatuiesc sa incerci macar o data sa faci cum descriu eu:
    ai nevoie pentru 2 porii de :
    250 g taietei lati de preferinta care nu sunt uscati
    100 grame sunca gen bacon dar mai uscata
    250 g smantana pentru gatit
    2 oua
    sare , piper
    parmezan.
    20 g unt
    se pune untul in tigaie la incins la foc mic. se adauga baconul taiat cubulete adaugand sare si piper. se pot pune pastele la fiert se lasa maxim 3 minute daca sunt de care am scris mai sus.
    peste bacon se pune smantana dulce la foc mic se amesteca din cand in cand maxim 3-4 minute pana incepe sa se ingroase sosul.
    se storc pastele fara sa le treceti prin apa rece si le puneti intr-o craticioara peste care se pun ouale batute . se amesteca , cu pastele apoi se adauga peste ele compozitia fierbinte de sos cu bacon.
    se formeaza portiile in farfurie si se razuieste parmezan peste ele .
    Pofta buna!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *