google plus pinterest twitter

ADS 1 code

BORS DE CARTOFI CU PRAZ SI CIUPERCI

22 Feb 2012

INGREDIENTE:

500 g cartofi
50 g kaizer
1 fir de praz mic (150g)
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit

PREPARARE:

Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.

Dupa ce s-au calit, le scoatem si calim calim in acelasi ulei ciupercile taiate felii sau cubulete, in functie de gusturi.

In supa fierbinte de legume punem cartofii, prazul, kaizerul si ciupercile si le fierbem pana sunt aproape fierti cartofii. In acest moment adaugam borsul fiert in prealabil si mentinut cald.

Mai fierbem 5 minute, apoi dregem borsul cu sosul obtinut din smantana batuta cu un galbenus, in care punem treptat un polonic de ciorba fierbinte, astfel incat sa nu capete aspect de “branzit”, cand il turnam in oala.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.

Servim borsul de cartofi fierbinte cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
bors-de-cartofi-cu-praz-si-ciuperci

17 Comentarii

  1. DiaMar bucataria galbena says:

    Primul venit primul servit.Un bol pentru mine te rog.Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Mihaela, este al tau… Pup

  2. Angi says:

    Excelent…am sa incerc si eu! pup

    1. diva in bucatarie says:

      Angi, chiar este bun. Pup

  3. zilahi adela says:

    Uite, asa nu am incercat si arata tare bine, cu siguranta e delicios! Pupic!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adela.

  4. Simona says:

    Foarte interesanta reteta! Trebuie probata. Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc! Te pup

  5. Daca m-ai servi la ora asta cu o portie sa sti ca nu as refuza, ba mai mult, as ingrosa obrazul si as cere si o a doua farfurie! :))

    1. diva in bucatarie says:

      Cu drag, Natalia.

  6. Alice says:

    eei! asa ceva n-am mancat vreodata….astept o invitatie la masa :))
    pup

    1. diva in bucatarie says:

      Alice, te invit oficial. Pup

  7. Mina says:

    Nu am facut niciodata dar trebuie neaparat probata reteta ta.Arata foarte,foarte bine si cred ca e delicioasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Este chiar un bors bun!

  8. Andi says:

    N-am auzit pana acum de tipul asta de bors, dar mi s-a facut instant pofta :)
    Arata delicios!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Andi.

  9. ileana says:

    Te felicit pentru site!gasesc tot ce vreau sa gatesc .

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner