RETETE RECENTE

BORS DE CARTOFI CU PRAZ SI CIUPERCI

February 22, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

500 g cartofi
50 g kaizer
1 fir de praz mic (150g)
50 g ciuperci
1 l supa de legume
500 ml bors
100 ml smantana
1 galbenus
sare
piper
1-2 linguri ulei
patrunjel pentru servit

PREPARARE:

Kaizerul taiat cubulete mici il calim impreuna cu kaizerul in uleiul bine incins.

Dupa ce s-au calit, le scoatem si calim calim in acelasi ulei ciupercile taiate felii sau cubulete, in functie de gusturi.

In supa fierbinte de legume punem cartofii, prazul, kaizerul si ciupercile si le fierbem pana sunt aproape fierti cartofii. In acest moment adaugam borsul fiert in prealabil si mentinut cald.

Mai fierbem 5 minute, apoi dregem borsul cu sosul obtinut din smantana batuta cu un galbenus, in care punem treptat un polonic de ciorba fierbinte, astfel incat sa nu capete aspect de “branzit”, cand il turnam in oala.
Dupa 2 minute de fiert la foc mic putem stinge focul.

Servim borsul de cartofi fierbinte cu patrunjel verde, proaspat tocat.

Pofta buna!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Primul venit primul servit.Un bol pentru mine te rog.Pup!

    • diva in bucatarie

      Mihaela, este al tau… Pup

  • Excelent…am sa incerc si eu! pup

    • diva in bucatarie

      Angi, chiar este bun. Pup

  • zilahi adela

    Uite, asa nu am incercat si arata tare bine, cu siguranta e delicios! Pupic!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela.

  • Foarte interesanta reteta! Trebuie probata. Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc! Te pup

  • Daca m-ai servi la ora asta cu o portie sa sti ca nu as refuza, ba mai mult, as ingrosa obrazul si as cere si o a doua farfurie! :))

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Natalia.

  • eei! asa ceva n-am mancat vreodata….astept o invitatie la masa :))
    pup

    • diva in bucatarie

      Alice, te invit oficial. Pup

  • Nu am facut niciodata dar trebuie neaparat probata reteta ta.Arata foarte,foarte bine si cred ca e delicioasa!

    • diva in bucatarie

      Este chiar un bors bun!

  • N-am auzit pana acum de tipul asta de bors, dar mi s-a facut instant pofta 🙂
    Arata delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andi.

  • ileana

    Te felicit pentru site!gasesc tot ce vreau sa gatesc .

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *