Salata orientala cu peste afumat

19 februarie 2012Diva in Bucatarie

Salata orientala cu peste afumat. De-a lungul timpului am pregatit si alte retete de salata orientala: de post, de primavara, de vara, de iarna sau cu maioneza.

Salata orientala cu peste afumat este gustoasa si plina de savoare. O salata de cartofi in care am folosit macrou afumat a fost de foarte multe ori preferata colegilor mei de birou in perioada postului, dar ma intrebau cand o mai fac si fara sa fie perioada de post cu dezlegare la peste. Puteti folosi si alt tip de peste afumat: pastrav sau somon.

Reteta nu are neaparat nevoie de cantitati exacte, desi eu am trecut mai jos cat am folosit, pentru ca m-am gandit la una din prietenele mele care imi cerea mereu cantitati fixe, astfel incat sa fie sigura ca ii ies retele ca ale mele.

La orice reteta de salata orientala de baza sunt cartofii, ceapa si maslinele. In functie de perioada in care este consumata salata ouale pot fi adaugate sau nu. Chiar daca este dezlegare la peste, in perioada postului ortodox nu se mananca oua. La catolici sunt acceptate.

De-a lungul timpului am pregatit si alte retete de salata orientala: de post, de primavara,de vara, de iarna sau cu maioneza.

Combinatia aceasta de cartofi cu peste este delicioasa si merita sa fie incercata. Nu stiu, poate eu sunt un mare fan al salatelor de peste pentru ca in familia mea se manca mult peste. Tata mergea adesea la pescuit, iar bunicii din Galati aveau peste in casa in fiecare saptamana.

Nu m-am impacat ca si copil cu pestele cu oase mici, dar carnea era atat de buna incat uneori uitam sa le aleg bine. Mama dadea prin masina de tocat carne peste cu oase mici si pregatea pasta de peste (nu folosea conserve de peste), chiftelute sau o delicioasa stiuca umpluta.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru salata orientala cu peste:

INGREDIENTE:

700 g cartofi fierti in coaja
1-2 cepe rosii
250 g peste afumat (macrou)
100 g masline kalamata
1 legatura patrunjel
3 oua fierte de consistenta tare
sare
piper
5 linguri ulei masline
3 linguri suc de lamaie

PREPARARE:

Cartofii fierti ii decojim si ii taiem cuburi. Taiem ceapa julien, pestele curatat de piele si oase il taiem cuburi, iar ouale le taiem felii sau in sferturi. Amestecam usor cartofii, maslinele, ceapa si pestele intr-un castron pana se omogenizeaza. Intr-un pahar pregatim dressingul, amestecand uleiul cu sucul de lamaie, sare si piper. Stropim salata cu acesta, apoi aranjam feliile de oua si presaram patrunjel verde, proaspat tocat.

Ar fi bine sa lasam salata la rece minim 15-20 minute, pana se intrepatrund aromele, apoi putem manca.

Pofta buna!

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit o alta reteta cu peste foarte rapid, va invit sa urmariti o reteta video si daca va place va invit sa va abonati la canalul de You Tube:

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *