Poale-n brau / branzoaice

15 februarie 2012Diva in Bucatarie

Poale-n brau / branzoaice. Adaugam 2 oua si un galbenus si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.

„Poale-n brau” sau placintele moldovenesti umplute cu branza, sunt foarte bune! Cuprinsa de amintiri din copilarie, din vacante sau excursii, reteta care ma facea sa las orice joc pentru a imbuca o placinta fierbinte, va aduc si voua sa va bucurati de bucate bune si gustoase.

INGREDIENTE:

600 g faina
200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
50 g drojdie proaspata
2 linguri smantana
300 g zahar
1 plic zahar vanilat
5 oua+1 galbenus
100 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
300 g branza vaci
70-80 g stafide
2 lingurite esenta de vanilie
1 praf de sare

PREPARARE:

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam.

Adaugam 2 oua si un galbenus si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.

Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala.

Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie.

Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii.

Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *