google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PILAF SARBESC

10 Feb 2012

INGREDIENTE:

1 ceapa de marime medie
1 morcov
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
150-200 g ciuperci champignon
200 g orez
700 ml supa legume
1 lingurita unt
2 linguri ulei
sare
piper
1 frunza dafin
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu legumele (morcovii, ardeii si ciupercile) taiate cuburi mici, doar ciupercile le lasam cuburi mai mari.

Cand acestea s-au calit, punem orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.

Punem totul intr-un vas termorezistent, mai adanc, turnam supa de legume, punem o frunza de dafin si dam la cuptor, la 200°C pentru 45-50 minute.

Cand pilaful este gata, condimentam cu sare si piper, punem putin unt, amestecam si putem servi cu patrunjel verde presarat peste acesta.

Il putem folosi pe post de garnitura langa friptura, sau il servim simplu, insotit de o salata verde.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">pilaf-sarbesc

24 Comentarii

  1. mitinita says:

    Inca n-am incercat varianta asta,dar o pun in aplicare reteta. Basmati ai folosit,ca eu parca asa vad din poze. Are mare succes la noi.Pup

    1. diva in bucatarie says:

      Orez Scotti simplu! Ce se vede negru este de la ciupercile champignon… Pup

      1. nutu chirila says:

        cred ca nu ajunge la cantitatile enumerate 700 de ml. de supa si spun asta din proprie experienta, folosind chiar orez de calitate.nu ar strica la ingrediente sa adaugati si un baton de scortisora care va da un plus de aroma,iar paharul de vin adaugat mai spre final…

        1. diva in bucatarie says:

          Va rog sa ma credeti ca exact atat a fost necesar. Este posibil, in functie de anumite tipuri de orez sa mai fie nevoie de lichid. Ideea cu scortisoara pe mine ma tenteaza, dar nu cred ca baiatul si sotul meu vor fi foarte incantati…

  2. Dana Cristea says:

    Tare bun trebuie sa fie, te pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana! Pup

  3. Corina says:

    Iti consult zilnic site-ul! Ma inspir deseori din retele tale. Chiar acum am in cuptor budinca de ciuperci (este a doua oara cand o prepar pentru ca ii place barbatului meu). Itimultumesc si iti urez spor la treaba!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Corina, iti multumesc! Cam intr-o saptamana vei gasi ceva cu ciuperci la fel de bun! Week-end placut!

  4. FLORY says:

    Ce bun cu atatea legme,like!Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Flory! Te pup

  5. Dana says:

    Ce coincidenta, tot pilaf am facut si eu! E diferit al meu ca e cu sos de rosii, dar sincer, iubitul meu l-ar manca pe al tau ca-i place mai mult :)) Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana! Te pup

  6. DiaMar bucataria galbena says:

    Nu prea le am eu cu orezul,dar daca totusi este atunci fara carne sa fie.Arata super.Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Pana sa ma apuc sa imi gatesc eu orezul nici mie nu-mi placea!

  7. Simona says:

    Pfa… daca e orez.. as dori o portie dubla! Imi place orezul de mor… in orice combinatie! Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Simona! Pup

  8. Licuta Marin says:

    Pilaful cu legume imi place la nebunie!!!Mmm, ce pofta mi-ai facut:))Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta! Te pup

  9. Emily says:

    reteta mea preferata 😉
    arata bestial, ca de altfel tot ceea ce faci tu! Pupicei si weekend placut!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Emily! Te pup si iti doresc weekend placut!

  10. TeoBucatar says:

    Cristina,mesaj de la fiica-mea:”Spune-i Divei ca o apreciez foarte mult,in special prajitutile”!Am citat intocmai:)Gura copiilor…Dar pilaful nu l-a vazut:)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Teo!!! Pup fetita dulce!

  11. sanda says:

    am facut si eu astazi orez sarbesc cu pulpe de pui la gratar si am fost foarte incantata de ce a iesit.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Sanda!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner