RETETE RECENTE

PILAF SARBESC

February 10, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

1 ceapa de marime medie
1 morcov
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
150-200 g ciuperci champignon
200 g orez
900-1000 ml supa legume
1 lingurita unt/ margarina/ 2 linguri ulei
2 linguri ulei
sare
piper
1 frunza dafin
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Incingem uleiul cu untul (pentru vegani doar ulei).  Calim ceapa tocata marunt, impreuna cu legumele (morcovii, ardeii si ciupercile) taiate cuburi mici, doar ciupercile le lasam cuburi mai mari.

Cand acestea s-au calit, punem orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.

Punem totul intr-un vas termorezistent, mai adanc, turnam supa de legume, punem o frunza de dafin si dam la cuptor, la 200°C pentru 45-50 minute.

Cand pilaful este gata, condimentam cu sare si piper, punem putin unt, amestecam si putem servi cu patrunjel verde presarat peste acesta.

Il putem folosi pe post de garnitura langa friptura, sau il servim simplu, insotit de o salata verde.

Pofta buna!

Comentarii

  • Inca n-am incercat varianta asta,dar o pun in aplicare reteta. Basmati ai folosit,ca eu parca asa vad din poze. Are mare succes la noi.Pup

    • diva in bucatarie

      Orez Scotti simplu! Ce se vede negru este de la ciupercile champignon… Pup

      • nutu chirila

        cred ca nu ajunge la cantitatile enumerate 700 de ml. de supa si spun asta din proprie experienta, folosind chiar orez de calitate.nu ar strica la ingrediente sa adaugati si un baton de scortisora care va da un plus de aroma,iar paharul de vin adaugat mai spre final…

        • diva in bucatarie

          Va rog sa ma credeti ca exact atat a fost necesar. Este posibil, in functie de anumite tipuri de orez sa mai fie nevoie de lichid. Ideea cu scortisoara pe mine ma tenteaza, dar nu cred ca baiatul si sotul meu vor fi foarte incantati…

  • Tare bun trebuie sa fie, te pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana! Pup

  • Corina

    Iti consult zilnic site-ul! Ma inspir deseori din retele tale. Chiar acum am in cuptor budinca de ciuperci (este a doua oara cand o prepar pentru ca ii place barbatului meu). Itimultumesc si iti urez spor la treaba!!!

    • diva in bucatarie

      Corina, iti multumesc! Cam intr-o saptamana vei gasi ceva cu ciuperci la fel de bun! Week-end placut!

  • Ce bun cu atatea legme,like!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory! Te pup

  • Ce coincidenta, tot pilaf am facut si eu! E diferit al meu ca e cu sos de rosii, dar sincer, iubitul meu l-ar manca pe al tau ca-i place mai mult :)) Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana! Te pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Nu prea le am eu cu orezul,dar daca totusi este atunci fara carne sa fie.Arata super.Pup!

    • diva in bucatarie

      Pana sa ma apuc sa imi gatesc eu orezul nici mie nu-mi placea!

  • Pfa… daca e orez.. as dori o portie dubla! Imi place orezul de mor… in orice combinatie! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Pup

  • Pilaful cu legume imi place la nebunie!!!Mmm, ce pofta mi-ai facut:))Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • reteta mea preferata 😉
    arata bestial, ca de altfel tot ceea ce faci tu! Pupicei si weekend placut!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Emily! Te pup si iti doresc weekend placut!

  • Cristina,mesaj de la fiica-mea:”Spune-i Divei ca o apreciez foarte mult,in special prajitutile”!Am citat intocmai:)Gura copiilor…Dar pilaful nu l-a vazut:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Teo!!! Pup fetita dulce!

  • am facut si eu astazi orez sarbesc cu pulpe de pui la gratar si am fost foarte incantata de ce a iesit.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Sanda!

  • Cristina Beligan

    Am facut reteta asta de mai multe ori. Este meserieeee !

  • Gigel

    Dar o leguma de pui,porc nu merge langa el?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *