google plus pinterest twitter

ADS 1 code

REGINA BUDINCILOR – JAMIE OLIVER

06 Feb 2012

Prietena mea, Georgiana, este fan al deserturilor lui Jamie Oliver. Aceasta budinca este facuta de ea si va asigur ca este foarte buna, rapid de preparat si fara ingrediente complicate.

INGREDIENTE:

4 oua
550 ml lapte
110 g pesmet fin
200 g zahar
6-7 linguri gem (de visine)

PREPARARE:

Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou. Batem bine ouale, apoi adaugam laptele, pesmetul si 80 g zahar.

Intindem gemul in vasul termorezistent, turnam amestecul de oua si lapte peste gem si coacem in cuptorul preancalzit la 150°C timp de o ora, sau pana se incheaga budinca.

Mixam cele 3 albusuri ramase cu restul de zahar, pana devin o spuma foarte tare, ca la bezele. Turnam acest amestec peste budinca (dupa ce este inchegata) si mai lasam in cuptor 20 de minute, pana cand bezeaua se rumeneste usor.

Un desert rapid si delicios, pe care il puteti incerca oricand.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
regina-budincilor---2904

27 Comentarii

  1. Mica says:

    interesanta reteta, pare usor de facut.
    ai putea totusi sa-mi spui ce inseamna “Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou”?
    as vrea sa incerc sa fac si eu.

    1. diva in bucatarie says:

      3 galbenusuri plus 1 ou intreg… cele 3 albusuri vor merge la bezea.

  2. zilahi adela says:

    Oau asta cu siguranta o pregatesc azi!! arata tare bine si mai am cateva visine!! Pupicei!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adela!

  3. Dorina says:

    De retinut reteta asta , foarte faina .

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dorina!

  4. Licuta Marin says:

    Tare bine arata!!!O trec pe lista neaparat:)Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta!

  5. Coman Aurica says:

    Buna seara,
    Am facut si eu aceata budinca astazi, e f usor de preparat insa cam dulce pentru gustul meu. Trebuie sa mentionez ca s-a inchegat in mai putin de o ora. Chiar ma tenteaza multe dintre retetele d-voatra i cu timpul am sa le fac si eu.

    1. diva in bucatarie says:

      Aurica, eu am trecut chiar mai putin zahar decat avea reteta originala… In ceea ce priveste partea de inchegat, chiar depinde de cuptor! Oricum este buna, usor de facut si merita incercata! Va astept sa incercati si alte retete.O zi frumoasa va doresc!

  6. Timea says:

    Arata super bine si cred ca e tare deliciosa mai ales cu gem de visine un pic acrisor!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Timea!

  7. Luceta says:

    Intrebare : vasul se unge inainte de a pune gemul ?

    1. diva in bucatarie says:

      Nu se unge cu nimic…Sper ca nu este inca un gem tip marmelada, atunci il mai subtiati putin.

  8. Jaggi Ileana says:

    O budinca extra-super buna, rapid si usor de preparat cu un aspect de nota 10 !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc mult!

  9. mihaela says:

    Delicioasa si fina!! Foarte simpla! Multumim

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc si eu!

  10. Andreea says:

    Cati cm are vasul in care ai facut budinca ?

    1. diva in bucatarie says:

      22*22cm

  11. Angi says:

    Fiind cu visine nu pot refuza! Este un desert simplu si delicios! Pup

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Angi. Te pup

  12. Dana says:

    Ce minunatie e aici !

    1. diva in bucatarie says:

      nu-i asa? :)

  13. Iluta says:

    Tocmai am scos budinca din cuptor. Abia astept sa se raceasca si sa o savuram… Sper sa fie la fel de buna pe cum arata. Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Sper sa iti placa!! :) Te pup!

  14. Nico says:

    Am facut si eu aceasta budinca ,super buna !!! Multumim!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner