RETETE RECENTE

REGINA BUDINCILOR – JAMIE OLIVER

February 6, 2012 | CATEGORIA

Prietena mea, Georgiana, este fan al deserturilor lui Jamie Oliver. Aceasta budinca este facuta de ea si va asigur ca este foarte buna, rapid de preparat si fara ingrediente complicate.

INGREDIENTE:

4 oua
550 ml lapte
110 g pesmet fin
200 g zahar
6-7 linguri gem (de visine)

PREPARARE:

Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou. Batem bine ouale, apoi adaugam laptele, pesmetul si 80 g zahar.

Intindem gemul in vasul termorezistent, turnam amestecul de oua si lapte peste gem si coacem in cuptorul preancalzit la 150°C timp de o ora, sau pana se incheaga budinca.

Mixam cele 3 albusuri ramase cu restul de zahar, pana devin o spuma foarte tare, ca la bezele. Turnam acest amestec peste budinca (dupa ce este inchegata) si mai lasam in cuptor 20 de minute, pana cand bezeaua se rumeneste usor.

Un desert rapid si delicios, pe care il puteti incerca oricand.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mica

    interesanta reteta, pare usor de facut.
    ai putea totusi sa-mi spui ce inseamna “Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou”?
    as vrea sa incerc sa fac si eu.

    • diva in bucatarie

      3 galbenusuri plus 1 ou intreg… cele 3 albusuri vor merge la bezea.

  • zilahi adela

    Oau asta cu siguranta o pregatesc azi!! arata tare bine si mai am cateva visine!! Pupicei!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • De retinut reteta asta , foarte faina .

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina!

  • Tare bine arata!!!O trec pe lista neaparat:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta!

  • Coman Aurica

    Buna seara,
    Am facut si eu aceata budinca astazi, e f usor de preparat insa cam dulce pentru gustul meu. Trebuie sa mentionez ca s-a inchegat in mai putin de o ora. Chiar ma tenteaza multe dintre retetele d-voatra i cu timpul am sa le fac si eu.

    • diva in bucatarie

      Aurica, eu am trecut chiar mai putin zahar decat avea reteta originala… In ceea ce priveste partea de inchegat, chiar depinde de cuptor! Oricum este buna, usor de facut si merita incercata! Va astept sa incercati si alte retete.O zi frumoasa va doresc!

  • Arata super bine si cred ca e tare deliciosa mai ales cu gem de visine un pic acrisor!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Timea!

  • Luceta

    Intrebare : vasul se unge inainte de a pune gemul ?

    • diva in bucatarie

      Nu se unge cu nimic…Sper ca nu este inca un gem tip marmelada, atunci il mai subtiati putin.

  • Jaggi Ileana

    O budinca extra-super buna, rapid si usor de preparat cu un aspect de nota 10 !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult!

  • mihaela

    Delicioasa si fina!! Foarte simpla! Multumim

    • diva in bucatarie

      Multumesc si eu!

  • Andreea

    Cati cm are vasul in care ai facut budinca ?

    • diva in bucatarie

      22*22cm

  • Fiind cu visine nu pot refuza! Este un desert simplu si delicios! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Angi. Te pup

  • Ce minunatie e aici !

    • diva in bucatarie

      nu-i asa? 🙂

  • Iluta

    Tocmai am scos budinca din cuptor. Abia astept sa se raceasca si sa o savuram… Sper sa fie la fel de buna pe cum arata. Pupici!

    • diva in bucatarie

      Sper sa iti placa!! 🙂 Te pup!

  • Nico

    Am facut si eu aceasta budinca ,super buna !!! Multumim!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *