google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TORT SACHER

01 Feb 2012

Tortul Sacher are un blat special cu ciocolata, gem de caise si o glazura densa de ciocolata, care il fac cu totul special. Eu il gasesc irezistibil si va las sa va convingeti si voi. Nici ca se putea o potrivire mai buna cu provocarea lunii februarie, gazduita pe blogul Violetei!

INGREDIENTE:

Pentru blat (cu diametrul de 20cm):
100 g ciocolata
100 g unt
70 g zahar pudra
20 g zahar tos
4 oua
100 g faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt

Pentru glazura:
1 borcan mic gem de caise
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata amara
100 g zahar
50 ml apa

PREPARARE:

Frecam galbenusurile cu zaharul tos. Topim ciocolata la bain-marie, apoi adaugam untul mentinut la temperatura camerei. Turnam galbenusurile peste ciocolata si amestecam bine.

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, apoi albusurile batute spuma cu zaharul pudra si un praf de sare.

Turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20cm (tapetata) si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand este copt il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca putin, apoi taiem usor blatul pe jumatate. Ungem cu gem de caise blatul de jos, suprapunem a doua jumatate peste gem si apoi intindem uniform un strat de gem de caise peste tot tortul.

Pregatim glazura de ciocolata prin fierberea apei cu zaharul pana incepe siropul sa se ingroase. Punem ciocolata rupta bucatele mici sau rasa peste acest sirop si continuam sa fierbem timp de 1 minut, amestecand continuu.

Turnam glazura calda peste tort. Il lasam la frigider cel putin o ora inainte sa servim.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
Tort-Sacher

35 Comentarii

  1. viviana says:

    Nu e tortul meu preferat, insa, de cate ori ajung la cofetaria Sacher din Viena, ma desfat cu o feliuta alaturi de o cafea!

    1. diva in bucatarie says:

      Viviana eu iubesc ciocolata si cam orice tort cu ciocolata… Nu puteam sa ratez aceasta reteta!

  2. Fancy Cake says:

    Cu frugul de afara ma simteam cain vacanta, acum ma simt ca la Viena! Minunat tort!

    1. Nely says:

      Waaawww, ce bunaciune de tort!!!!!…Trebuie incercat neaparat! Pupici!

      1. diva in bucatarie says:

        Multumesc Cornelia! Te pup

    2. diva in bucatarie says:

      Raluca, esti draguta! Te pup

  3. Dana says:

    Vai cum arata!!! L-as manca din poze pe tot :)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana!

  4. Antonina says:

    :)) O subscriu pe Dana ;))

    1. diva in bucatarie says:

      Anto, hai ca iti fac si tie un tort cand ne vedem! Pup

  5. DiaMar bucataria galbena says:

    Sunt indragostita de ciocolata,deci imi place muuuult.O zi buna iti doresc.

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc mihaela! O zi frumoasa iti doresc si tie!

  6. alinutzika says:

    Imi place si numele si cum arata! Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Alinutzika! Este un tort delicios, pe care il gasesti in orice cofetarie din Austria… Pup

  7. Bianca says:

    Arata foarte bine…

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Bianca!

  8. FLORY says:

    Si eu sunt o ciocolatoasa iar tortul asta e minunat!Sper sa am timp sa-l refac si eu!Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Flory se face repede! Poti sa il refaci intr-un weekend! Pup

  9. Licuta Marin says:

    Cand e vorba de ciocolata, nu refuz o feliuta:))Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Licuta cu mare drag! Pup

  10. Ciocolatos rau tortul asta ! Te astept si cu el la provocare, nu trebuie decat sa reeditezi si sa specifici ca participa la Dulce Romanie. Pupici !

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Violeta! Asa voi face! Pup

  11. Imi vine din ce in ce mai greu sa vin la tine, Cristina.
    Ma omori incetul cu incetul cu prajiturile tale, cu tot ce-i aici. :))
    Glumesc desigur,imi dai idei ce sa mai gatesc si eu ca uneori tare sunt in pana de idei.
    Tortul acesta am zis ca-l fac si eu dar nu i-a mai venit randul.
    Oricum, checul tau cu portocale l-am programat pe maine sau pe sambata :))

    1. diva in bucatarie says:

      Natalia astept impresiile! Pup

  12. gaby_d says:

    Ce frumos arata!!!
    Si pozele grozave ca de obicei!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Gaby.

  13. Timea says:

    Un tort la care zic un DA mare :)). E delicios. pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Timea. Te pup

  14. Dana says:

    Simplu de facut si foarte delicat. Trebuie incercat!

    1. diva in bucatarie says:

      Cu siguranta!

  15. Roxi says:

    Pentru blat 100 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie ???

    1. diva in bucatarie says:

      Amara, dar poti pune si cu lapte.

  16. Roxi says:

    Gata l-am bifat si pe asta !!! Super bun si super usor de facut !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Roxi.

  17. Mafuca says:

    Tortul asta e dumnezeiesc! Deja mi se zburleste pielea numa’ cat il vad in poza 😀

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner