Chec marmorat de portocale

31 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Chec marmorat de portocale. Atat de pufos si de aromat este acest chec cu portocale, incat nu ma mai satur! Daca tot suntem in sezonul portocalelor ar fi mare pacat sa nu-l incercati si voi.

Atat de pufos si de aromat este acest chec cu portocale, incat nu ma mai satur! Daca tot suntem in sezonul portocalelor ar fi mare pacat sa nu-l incercati si voi.

INGREDIENTE:

250 g faina
125 g unt
125 zahar
3 oua
sucul de la 1 portocala mare (10-11 linguri suc)
coaja de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de portocale
50 g ciocolata neagra
1 lingura cacao
1 praf de sare
1 plic praf de copt

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul si un praf de sare timp de 10 minute, pana devin o crema pufoasa, apoi incorporam ouale, unul cate unul.

Turnam 5-6 linguri de suc de portocale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt in prealabil si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti adaugam 4 linguri de suc si esenta de portocale, iar in cealalta ciocolata topita si cacao.

Amestecam fiecare compozitie in parte pana se omogenizeaza. Punem straturi alternative de aluat cu ciocolata si cel care are doar coaja de portocale, intr-o forma tapetata cu ulei si faina, apoi ne jucam cu un cutit printre straturi pentru a obtine efectul de marmorat.

Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Eu l-am pus intr-o tava de 22* 8.5 cm, care s-a dovedit a fi prea mica… Cel putin un sfert din compozitie mi-a iesit din forma.
In concluzie, fiti pregatiti pentru un chec pufos si delicios cu o tava putin mai mare decat cea pe care am folosit-o eu.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Doamne ce pacat ca n am acuma unt in casa,dar maine sigur il fac,trebuie sa fie nemaipomenit de buuuun.Multumesc pt partaj si mai ales pt foto.O zi cat mai buna!

  2. Am facut ieri o portie dubla 🙂 nu a crescut chiar ca in reteta, dar gustul e foarte bun, mai cremos decat e in general la chec. Si e prima oara cand imi iese ‘marmotarea’, datorita consistentei mai groase a aluatului. Foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *