google plus pinterest twitter

ADS 1 code

LIME CHEESECAKE CU COCOS

12 Jan 2012

Desertul acesta se potriveste perfect cu provocarea de pe blogul Mitinitei.. Este racoritor, simplu si gustos, iar o portie simpla cred ca vi se va parea prea putin.

INGREDIENTE:

4 oua
250 g zahar
sucul de la 2 lime si de la 1 lamaie
coaja rasa de la 1/2 lime
120 ml smantana
250 g mascarpone
250 g crema de branza Philadelphia
2 plicuri budinca de vanilie
250 g biscuiti digestivi
100 g unt – topit
1 lingurita praf de copt

Pentru decor:
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata alba
50 g fulgi de cocos

PREPARARE:

Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata, cu pereti detasabili. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.

Mixam bine ouale cu zahar, apoi adaugam sucul de lime, lamaie si smantana.

Incorporam pe rand budinca de vanilie, mascarpone, crema Philadelphia, praful de copt, coaja rasa de lime. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Turnam crema peste biscuiti. Punem tava cu pereti detasabili intr-o alta tava in care turnam apa calda. Coacem cheesecakeul in cuptorul preancalzit la 180ยฐC in jur de 45 minute, pana crema se intareste.

Cand tortul se raceste turnam peste acesta o “glazura”, obtinuta astfel: punem ciocolata in frisca lichida, apoi o topim la baine-marie. In momentul in care aceasta s-a topit amestecam bine, lasam sa se raceasca cateva ore la rece, apoi o punem peste cheesecake. Tapetam cu nuca de cocos si servim.

Pofta buna!

33 Comentarii

  1. Fancy Cake says:

    O portie dubla si pentru mine! Se poate? Ca tare bine mai arata?

    1. diva in bucatarie says:

      Raluca cu drag!

  2. Antonina says:

    Mda, ce ti-am zis eu ieri?? Ca ne intampini cu ceva demential? Delicios !! Te pup

    1. diva in bucatarie says:

      Anto, multumesc! Te pup

  3. Dorina says:

    Mi-e dor de un cheesecake , nu am mai facut de mutl , asa ca ma serevsc de la tine . Pot?

    1. diva in bucatarie says:

      Dorina, sigur ca poti…

  4. Bogdan says:

    Sunt curios de ce ai ales sa pui budinca de vanilie. Eu am facut o tarta cu lime fara prafuri ๐Ÿ™‚

    1. diva in bucatarie says:

      Bogdan, pur si simplu asa mi-a venit…

  5. mitinita says:

    Cum l-am vazut am si stiut ca e ptr provocare,nu refuz nimic cu lime,superb!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adina! Parca mi-ai citit retetele inainte sa scrii despre provocare…

      1. mitinita says:

        Stii ca m-a dus direct cu gandul la Key lime pie?

  6. Dana says:

    Deliciu, mai ales cu lime..mmmm!!! Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Dana!

  7. TeoBucatar says:

    Excelent,numai ingrediente care-mi plac!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Teo, esti draguta!

  8. Alice says:

    delicos de gustos! pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Alice! Te pup

  9. catkitchen says:

    Ador cocosul , deci nu refuz o felie !!! ๐Ÿ˜‰

    1. diva in bucatarie says:

      Adina cu drag!

  10. Simona says:

    Ce bine arata! Imi plac tare mult ingredientele, deci este pe gustul meu! ๐Ÿ™‚ Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Simona chiar a fost bun!

  11. Licuta Marin says:

    Mmm, ce frumos arata si cred ca e tare bun!!!Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Licuta, a fost tare bun! Pup!

  12. Mai este si pentru mine?
    As gusta si eu putin. Deh,asa zic eu, as gusta putin mai mult :))

    1. diva in bucatarie says:

      Natalia, virtual mai este!!!

  13. alinutzika says:

    minunat, ca intotdeauna!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Alinutzika!

  14. zilahi adela says:

    O portie pentru mine , daca a mai ramas :)! Cred ca nu :(, la ce bine arata si ce ingrediente bune are, este chiar imposibil. Pupicei!

    1. diva in bucatarie says:

      Adela, te servesc virtual, chiar cu feliuta din poza…Pup

  15. Claudia says:

    trebuie sa fie tare bun, o sa incerc si eu…

    1. diva in bucatarie says:

      Claudia, o sa iti placa…

  16. mihaela says:

    in loc de branza crema philadelphia se poate folosi branza de vaci?

    1. divainbucatarie says:

      Poti folosi, dar gustul si textura nu va fi la fel. Iti recomand sa incerci cu aceasta crema de branza sau ricotta.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner