Ciorba de dovlecei cu zdrente de ou

4 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Ciorba de dovlecei cu zdrente de ou. O ciorbita perfecta dupa sarbatorile in care am consumat prea multa carne…

O ciorbita perfecta dupa sarbatorile in care am consumat prea multa carne…

INGREDIENTE:

3 dovlecei medii – 750g
2 morcovi medii – 150 g
1/2 telina mica
1 pastarnac
1 ceapa mare
2 linguri ulei
2 litri supa pui
500 ml bors/zeama acra de varza/ sucul de la 1 lamaie
frunze de leustean
2 oua
sare
piper

PREPARARE:

Morcovii, telina, pastarnacul si ceapa tocate cuburi mici le calim in ulei, apoi le punem la fiert in 2 litri supa de pui.

Cand acestea sunt aproapte fierte adaugam dovleceii taiati cuburi mai mari, borsul sau zeama de varza fierte in prealabil si frunzele de leustean. Potrivim de sare si piper si lasam saa fiarba pana se moaie dovleceii (in jur de 10 minute).

Inainte sa oprim focul batem 2 oua, apoi le turnam usor in oala. In timp ce turnam amestecam continuu, sub locul in care curge acesta, astfel incat oul sa se „sparga” in oala, iar zdrentele acestuia sa fie mici.

Mai lasam 1 minut sa fiarba apoi oprim focul.
Servim ciorba fierbinte, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut si eu ceva asemanator, fara zdrente, foarte buna, in schimb ai mei nu prea sunt incantati cand aud de ciorba fara carne 🙂 Arata foarte bine si o mananc cu pofta, oricand. Puicei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *