Somon la cuptor

30 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Somon la cuptor. Va propun sa incercati reteta mea de somon la cuptor. Sunt convinsa ca o sa va placa si o veti incerca si pe viitor.

Somon la cuptor – Simplu, rapid si irezistibil. Reteta de somon la cuptor este cea simpla si mai usoara dintre retetele pe care le stiu. Veti gasi mai jos o reteta de somon gatita in asa fel incat sa nu fie uscat, ars, cu garnitura si sos pe gustul multora dintre noi. Pentru a obtine un preparat delicios trebuie sa respecti indicatiile din etapele de preparare.

Va propun sa incercati reteta mea de somon la cuptor. Sunt convinsa ca o sa va placa si o veti incerca si pe viitor.

Am sa va spun un mic secret: nu indepartati pielea de pe peste. O puneti pe aceasta prima oara la gatit. Fie ca este in tava, fie in tigaie. Se intoarce mai usor pestele cu pielea gatita.

daca gatiti o portie prea mare, somonul va fi bun si a doua zi. Reincalzit sau rece in salate sau sandwich-uri.

Somonul este delicios, recomandat pentru calitatile lui nutritive si este probabil unul dintre tipurile de peste cele mai indragite de copii. Are grasimi esentiale cu proprietati antiinflamatorii, este bun pentru cartilaje, pentru controlul inflamatiei tractului digestiv.

Pentru a pregati somon la cuptor puteti folosi atat file de peste, cat si rondele.

Daca vreti sa incercati si alte retete cu somon va invit sa vedeti retetele facute de mine aici. Toate retetele cu peste le gasiti in aceasta colectie de peste 100 retete.

Va las acum reteta simpla de somon la cuptor, lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

700 g somon file
3 linguri ulei de masline
3 linguri suc de lamaie
1 crenguta rozmarin
sare
piper

Pentru garnitura:
600 g cartofi
1 lingura unt
1 catel de usturoi
100 ml smantana pentru gatit (Dorna)
1 lingura de capere

PREPARARE:

Punem somonul curatat si spalat intr-un vas termorezistent. Il stropim cu ulei de masline si suc de lamaie, condimentam cu sare si piper proaspat macinat, apoi il garnisim cu cateva frunzulite de rozmarin.

Il acoperim cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 15- 20 minute, in functie de grosimea acestuia. Dupa acest interval scoatem folia si il mai lasam pana se rumeneste putin.
Cat timp sta pestele in cuptor fierbem cartofii in coaja si pregatim un sos pentru acestia.

Calim intr-o lingura mare de unt un catel de usturoi taiat pe jumatate. Cand acesta devine auriu il scoatem si il aruncam. Punem peste untul topit smantana si caperele si amestecam, apoi luam de pe foc.

Cand pestele este gata il punem pe un platou. Aranjam cartofii curatati de coaja si taiati in felii rotunde, mai groase, langa peste, apoi turnam sosul peste acestia.

Decoram platoul cu felii de lamaie si patrunjel verde.

Servim imediat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. tu unde gasesti capere? ca eu am tot cautat prin supermarket-urile de langa mine, carrefour, kaufland, mega image si n-am vazut deloc, nici la conserve, nici la alte raioane; iti dai seama ca eu tot incerc retetele tale, chiar daca nu pun capere 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *