Pulpa de curcan la cuptor

21 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Pulpa de curcan la cuptor. Servim cu garnitura de cartofi sau orice alta garnitura ne place, avand alaturi o salata verde.

Friptura din pulpe de curcan la cuptor, impanate cu usturoi, rozmarin si bacon (slanina) sunt o friptura excelenta pentru mesele de sarbatori, dar si pentru o masa simpla in familie.

INGREDIENTE:

1,5 kilograme pulpa de curcan
2 linguri mustar cu boabe
5 catei de usturoi
50 g bacon/slanina
2 crenguţe de rozmarin
5-6 linguri ulei de măsline
170 ml vin alb demisec
sare
piper

PREPARARE:

Incingem cuptorul la 180°C. Pulpele de curcan spalate si curatate, le frecam cu mustarul cu boabe, le condimentam cu sare si piper si le punem intr-un vas termorezistent. Vom pune slanina, rozmarinul si usturoiul taiat in bucati mai mari peste pulpe, dar si in vas. Turnam uleiul si vinul, acoperim vasul cu o folie de staniol si il dam pentru o ora la cuptor.

Dupa aceasta ora crestam cu un cutit cu lama foarte ascutita si introducem bucatele de usturoi care au inceput sa se coaca, bacon (slanina) si rozamrin. Acoperim iar cu folie si dam inapoi la cuptor, pentru inca o ora, chiar o ora si 15 minute- in functie de cat este de mare pulpa de curcan. Dupa acest interval scoatem folia si lasam se rumeneasca.

Servim cu garnitura de cartofi sau orice alta garnitura ne place, avand alaturi o salata verde.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *