google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PIFTIE DE CURCAN

10 Dec 2011

INGREDIENTE:

3 aripi de curcan
4 gaturi de curcan
1 piept curcan
2 cepe medii
3-4 morcovi
1/2 telina mica
6 catei usturoi
1 lingurita boabe de piper
1 lingurita de sare cu varf
3 linguri otet

Pentru decor:
2-3 oua fierte

PREPARARE:

Carnea spalata o punem intr-o oala si o acoperim cu apa cu sare, cam 6 cm deasupra carnii.

Punem carnea sa fiarba la foc mic si luam spuma, cat de des se poate, astfel incat sa fie limpede piftia. Eu am fiert la inceput la foc mare, pana a inceput sa faca spuma. Dupa 30 de minute de cand incepe sa fiarba apa adaugam morcovii, telina, ceapa, piperul.

Fierbem piftia cam 2 ore, poate si mai mult, spre 3 (am uitat sa cronometrez din momentul in care a inceput sa fiarba), dar cu siguranta pana incepe sa se lipeasca de degete – luam o lingura din zeama si o lasam sa raceasca, apoi ii facem proba. Ne putem orienta si dupa faptul ca incepe carnea sa se dezlipeasca de os. Carnea fiarta si racita o taiem cubulete sau fasii, o amestecam cu morcovul fiert taiat rondele si cu albusul de ou decupat decorativ, in mai multe boluri.

In apa in care a fost fiarta carnea, adaugam usturoiul pisat si otetul si amestecam. O tuarnam print-o strecuratoare de ceai peste carnea din boluri si lasam la temperatura camerei sa se raceasca.

Apoi o punem la frigider si servim a doua zi, cu putin hrean ras langa aceasta.

Daca nu se leaga dupa 3 ore de fiert si carnea se desprinde de pe oase, adaugam 6 g gelatina.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">piftie-de-curcan

9 Comentarii

  1. Emily says:

    oh, ce pofta mi-ai facut! pupici ♥

    1. diva in bucatarie says:

      Si eu am poftit la rulourile cu scortisoara, mai mult decat iti imaginezi!

  2. DiaMar bucataria galbena says:

    Imi place mult de tot.Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mihaela! Te pup

  3. alinutzika says:

    arata minunat si cred ca gustul e pe masura!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  4. otilia says:

    Ai uitat sa folosesti otetul

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, l-am adaugat!

  5. Gabriela says:

    Eu cred că ar trebui întîi opărite bucătile de carne, apoi spălate si apa se aruncă.După aceeea se pune carnea din nou la fiert în apă proaspătă.Așa încît se spumuiește supa din nou, iar în felul acesta răciturile sunt mult mai limpezi la final.Atentie, nu se recomandă a se folosi gelatina dacă vreți să faceți piftii bune.Totul trebuie să fie natural.Incercati astfel, si veți vedea diferența.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner