Friptura de porc in sos de rosii cu usturoi

3 decembrie 2011Diva in Bucatarie

Friptura de porc in sos de rosii cu usturoi. Friptura de porc la cuptor este frageda, aromata, suculenta. Este potrivita meselor in familie, dar si zilelor de sarbatori.

Friptura de porc in sos de rosii si usturoi este una din cele mai simple si mai delicioase retete de friptura. Carnea este frageda, iar sosul delicios, aromat si gustos este secretul acestei retete.

Friptura de porc la cuptor este frageda, aromata, suculenta. Este potrivita meselor in familie, dar si zilelor de sarbatori.

Puteti folosi pentru aceasat reteta atat cotlet de porc, cat si ceafa de porc. Ambele raman fragede si nu se intaresc. Secretul este ca bucatile de carne sa nu fie foarte subtiri.

Daca se poate de aproape 2 cm, cu putina grasime pe margine, ar fi grozav. Carnea nu se bate cu ciocanul! Nu are nevoie nici macar de marinare, singura conditie este ca bucatile de carne sa fie tinute la temperatura camerei cu o ora inainte de a ajunge in cuptor, astfel incat sa nu fie supuse unui soc termic.

Sosul de rosii nu trebuie pregatit in avans. Veti vedea ca totul merge rapid.  Si va promit ca veti obtine cea mai buna friptura de porc! Vorba mamei mele: o sa ma pomeniti de cate ori o sa o mancati!

Cred ca toata lumea imi va da dreptate cand spun ca cea mai simpla si gustoasa friptura de porc este cea la cuptor cu usturoi si suc de rosii.

Nu necesita mult timp pentru pregatire, iar cat tava sta in cuptor nu trebuie sa stati sa o paziti. Puteti face o multime de lucruri in acest timp.

Veti avea nevoie 5 minute pentru a pune friptura de porc in sos de rosii si usturoi in cuptor si aproximativ 45 minute pentru a o scoate din cuptor. Sa va spun cum miroase in bucatarie cand este gata?

Ametitor! Usturoiul este vedeta acestei fripturi de porc cu sos de rosii si usturoi. Fara acesta friptura si sosul nu sunt perfecte. Toate trei asigura gustul bun.

Veti dori sa repetati aceasta reteta de fiecare data cand veti avea ocazia.

Avand in vedere ca in aceasta luna se taie porcul, se pregatesc o multime de preparate cu carne de porc, eu am strans cateva retete, realizate doar cu carne de porc, intr-o singura postare.

Va puteti inspira si voi de aici.  Veti gasi o multime de retete de aperitive tradionale, ciorbe, fripturi, rulade si multe altele.

Cu siguranta va trebui sa actualizez postarea an de an, caci se vor inmulti retetele cu carne porc. 

Sosul de rosii si usturoi l-am folosit si pentru  a face friptura de pui, de iepure sau de gasca, dar si legume (vinete sau ciuperci).

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru friptura de porc cu sos de rosii si usturoi:

Ingrediente friptura de porc in sos de rosii si usturoi:

750 gr carne porc (cotlet si ceafa)
250 ml suc de rosii
3 linguri vin alb
1 capatana usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper
1 lingurita rasa boia de ardei dulce
1 crenguta de rozmarin
cateva fire de cimbru proaspat (1/2 lingurita cimbru uscat)

Mod de preparare friptura de porc in sos de rosii si usturoi:

In primul rand taiem carnea in felii groase de 2 cm si o punem intr-un vas termorezistent, intr-un singur strat.

Apoi, pregatim sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema.

Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie mai adaugam putin suc de rosii si apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu sau capac si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 30 minute. Dupa acest interval scoatem folia si mai lasam friptura in cuptor fara folie aproximativ 15-20 minute.

Daca vrem un sos mai gros, turnam sosul intr-o cratita si il fierbem pana capata consistenta dorita, apoi il punem inapoi peste carne.

Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, cartofi prajiti, paste, orez, legume sau orice alta garnitura va place, dar punem si cateva muraturi sau salata verde sa le acompanieze.

Doamne cat de buna este friptura de porc in sos de rosii cu usturoi!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. EX-CE-LEN-TĂ rețetă! Îndeplinește toate condițiile unei rețete perfecte, conform standardelor mele:
    1. Este delicioasă
    2. Se face extrem de ușor
    3. Se face destul de rapid (o poți pune la cuptor imediat ce ai ajuns seara acasă; cât faci un duș, masa-i gata)

    Am salvat rețeta și am trecut-o pe TO-DO-LIST 🙂

  2. Anto, draga mea pentru friptura aceasta am fost molipsita de Edith! Si mai fac cate 2 lucruri intr-o zi… Pup

  3. am facut si eu aceasta friptura acum o saptamana si mi-a placut foarte mult mie si familiei mele.Am avut totusi o mica problema cu usturoiul la cuptor in sensul ca mirosea atat de tare incat m-a deranjat putin la respiratie ,eu fiind operata la nas de rinita.FELICITARI PENTRU DIVA IN BUCATARIE-SUNT RETETE FOARTE ,FOARTE BUNE SI FOARTE GUSTOASE.PUPICI

    1. Folia de aluminiu devine cangerina daca mananci o perioada foarte lunga, zi de zi, mancarea pregatita astfel. Altfel, poti folosi un capac si totul e ok!

  4. La multi ani! Un 2015 plin de sanatate, fericire, impliniri si cat mai mute retete cu care sa ne incanti. Reteta a facut ravagii de Anul nou,drept pentru care o repetam si azi.
    Toate cele bune si multi pupici

  5. In loc de rozmarin,incercati cu cimbru uscar,ramurica intreaga,pusa-n oala la ultimul clocot.Mananci si pkangi,vorba poetului.

  6. Meniu grozav – Sa vezi ce va merge in prima zi de Paste ! Aveam ceafa si m am saturat de gratar ! La cuptor cu sosul delicios o sa mearga si vinul alfel !

  7. Super buna, am facut-o anul asta de doua ori, de Craciun si de revelion, mi-am amintit de bucate facute de mama.

    Multumesc mult de aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *