google plus pinterest twitter

ADS 1 code

FRIPTURA DE PORC IN SOS DE ROSII CU USTUROI

03 Dec 2011

Cea mai simpla si gustoasa friptura de porc este cea la cuptor cu usturoi si suc de rosii. Nu ne trebuie mult timp sa o pregatim, iar cat tava sta in cuptor avem timp sa facem o multime de lucruri. In doar 5 minute pregatim tava cu friptura si apoi incepem sa poftim, fiindca mirosul din cuptor este foarte apetisant.

INGREDIENTE:

750 gr carne porc (cotlet si ceafa)
250 ml suc de rosii
3 linguri vin alb
1 capatana usturoi
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper
1 lingurita rasa boia de ardei dulce
1 crenguta de rozmarin
cateva fire de cimbru proaspat (1/2 lingurita cimbru uscat)

PREPARARE:

In primul rand taiem carnea in felii groase de 2 cm si o batem pe ambele parti, apoi o punem intr-o tava, care merge la cuptor, intr-un singur strat.

Apoi, pregatim sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema. Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie mai adaugam putin suc de rosii si apa.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 45 minute. Dupa acest interval scoatem folia si mai lasam friptura in cuptor fara folie aproximativ 20 minute. Daca vrem un sos mai gros, turnam sosul intr-o cratita si il fierbem pana capata consistenta dorita, apoi il punem inapoi peste carne.

Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, insotita de muraturi sau salata verde.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">friptura-de-porc-in-sos-de-rosii-cu-usturoi

39 Comentarii

  1. dana says:

    Arata ametitor, chiar mi-ai dat o idee, fug la bucatarie sa fac si eu, te pup :*

  2. Andi says:

    EX-CE-LEN-TĂ rețetă! Îndeplinește toate condițiile unei rețete perfecte, conform standardelor mele:
    1. Este delicioasă
    2. Se face extrem de ușor
    3. Se face destul de rapid (o poți pune la cuptor imediat ce ai ajuns seara acasă; cât faci un duș, masa-i gata)

    Am salvat rețeta și am trecut-o pe TO-DO-LIST :)

  3. diva in bucatarie says:

    Multumesc Dana! Te pup

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Andi!

  5. diva in bucatarie says:

    Multumesc!

  6. Ramona A says:

    Mmm….ce bunãtate!!!

  7. diva in bucatarie says:

    Multumesc Ramona!

  8. Foarte bun, voi face si eu!

  9. diva in bucatarie says:

    Multumesc Natalia!

  10. Antonina says:

    Ce bunatate, Cristina !! off off cand ai timp de toate bunatatile astea?? Mi-ai facut o pofta de zile mari!! pupici

  11. diva in bucatarie says:

    Anto, draga mea pentru friptura aceasta am fost molipsita de Edith! Si mai fac cate 2 lucruri intr-o zi… Pup

  12. Simona says:

    Foarte buna fripturica asta! Noi o facem destul de des, si nu ne mai saturam de ea! Pupici

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Simona. Eu nu apucasem de mult, proband retete noi. Te pup

  13. Antonina says:

    Hmm deci nu se poate asa ceva! 😉 Te pup

    1. diva in bucatarie says:

      Anto, te pup si eu…

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Sanda!

  14. sanda says:

    am facut si eu aceasta friptura acum o saptamana si mi-a placut foarte mult mie si familiei mele.Am avut totusi o mica problema cu usturoiul la cuptor in sensul ca mirosea atat de tare incat m-a deranjat putin la respiratie ,eu fiind operata la nas de rinita.FELICITARI PENTRU DIVA IN BUCATARIE-SUNT RETETE FOARTE ,FOARTE BUNE SI FOARTE GUSTOASE.PUPICI

    1. diva in bucatarie says:

      Sanada iti multumesc mult pentru aprecieri! Te pup si iti doresc o zi frumoasa!

  15. yoana says:

    E delicioasa, am facut-o si eu aseara ia placut sotului meu la nebunie.

    1. diva in bucatarie says:

      Ioana, multumesc pentru incredere!Chiar este o friptura delicioasa!

  16. Mihaela says:

    Reteta e foarte simpla, iar friptura delicioasa. Felicitari si la mai multe retete de felul acesta! :)

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mihaela!

  17. claudia says:

    Folie de aluminium la cuptor?? hmmm…yummy!!! Friptura cu putin gust de cancer!!!! In rest, reteta e ok:)

    1. diva in bucatarie says:

      Folia de aluminiu devine cangerina daca mananci o perioada foarte lunga, zi de zi, mancarea pregatita astfel. Altfel, poti folosi un capac si totul e ok!

  18. Ramona says:

    Este o mâncare delicioasă!!!am facut o de mai multe ori deja…arată bine si este usor de facut.mulțumesc

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  19. Ileana says:

    delicioasa reteta….

    1. diva in bucatarie says:

      multumesc!

  20. mario says:

    este super..am facut de doua ori…multumesc…stima si respect

    1. Adri says:

      E super!Felicitari!

      1. diva in bucatarie says:

        Pofta buna! :)

    2. diva in bucatarie says:

      multumesc!

  21. irina says:

    E deja in cuptor. Noi o vom servi cu un pilaf cu morcov…….. Delicios…….abia astept……
    Excelente toate retetele.

  22. maria says:

    La multi ani! Un 2015 plin de sanatate, fericire, impliniri si cat mai mute retete cu care sa ne incanti. Reteta a facut ravagii de Anul nou,drept pentru care o repetam si azi.
    Toate cele bune si multi pupici

  23. Aloe vera says:

    In loc de rozmarin,incercati cu cimbru uscar,ramurica intreaga,pusa-n oala la ultimul clocot.Mananci si pkangi,vorba poetului.

    1. diva in bucatarie says:

      :)

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner