Concurs cu premii electrolux + cooking session live

24 noiembrie 2011Diva in Bucatarie

Concurs cu premii electrolux + cooking session live. Diva In Bucatarie si Electrolux te invita sa-ti gatesti live reteta favorita, in cadrul unui cooking show din magazinul Flanco Unirea din Bucuresti!

Diva In Bucatarie si Electrolux te invita sa-ti gatesti live reteta favorita, in cadrul unui cooking show din magazinul Flanco Unirea din Bucuresti!

Daca ai visat mereu sa gatesti in fata unui public care sa-ti aprecieze talentele culinare, trimite-mi reteta ta pana luni, 28 noiembrie, ora 19.00. Daca propunerea ta va fi cea mai buna, vom gati impreuna duminica, 4 decembrie, iar Electrolux te va premia cu un set de breakfast: cafetiera, toaster, ceainic.

Asteptam retetele voastre fie pe mailul divainbucatarie@yahoo.com, fie ca si comentarii la aceasta postare.
Pe masura ce voi primi retetele, le voi afisa in continuarea acestei postari. Nu trebuie sa trimiteti neaparat poze ale preparatelor finale.

Castigatorul va fi ales prin jurizare de D-na Carmen Georgescu (marketing manager la Electrolux) si de mine. Vom tine cont de originalitate, timp scazut de preparare(sub 2 ore), dar mai ales sa aiba calitatea de a fi o reteta usor de adaptat, in cazul in care vom gati pentru mai multe persoane.

Centralizarea inscrierilor si selectia castigatorului se face in perioada 28 noiembrie-seara, 29 noiembrie-dimineata.

Anuntarea castigatorului o voi face in data de 29 noiembrie 2011 pe site.

Va doresc succes si va astept la concurs!

Iata si retetele inscrise in concurs:

Bianca Sima (Targu Mures)
Pui cu ceapa caramelizata
(pentru 4 portii):

1 kg pulpe inferioare
un sfert lingurita curcuma
3 linguri Za`atar
condiment pentru saorma optional(eu am uitat sa pun)
5 catei de usturoi
50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
4 cepe
4 lipii
4 lingurite muguri de pin
sare, piper

Ceapa se taie rondele. Cele 3 linguri de ulei masline se pun intr-o tigaie tefal si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper si se da focul mic amastecand din cand in cand pana capata o culoare aurie. Va dura vreo 40 minute. Intre timp se pregatesc pulpele. Luam condiment za`atar si punem peste pulpe, 50 ml ulei, usturoiul pisat, curcuma si masam bine sa intre condimentul in pulpe. Pulpele astfel unse se pun la prajit in cuptor pentru 40 minute intr-o tigaie.Cand sunt gata pulpele le scoatem afara si pregatim alte 2 tavi pe care punem hartie de copt si asezam lipiile peste care presaram ceapa caramelizata si cate 3 bucati de pulpa plus sucul din tava peste ele, astfel lipia va absorbi acest suc. Adaugam pe fiecare lipie cate o lingurita de muguri de pin si punem la cuptor pentru inca 10 minute.Se servesc calde , lipiile au rolul de farfurie dar eu totusi am mai pus pe farfurie.
E o mancare foarte buna, merita sa o incercati. E ceva deosebit:)
Pofta buna!!!

Tort de ciocolata cu mere

250 g margarina sau unt
300 g ciocolata (amaruie sau ce aveti)
5 oua
150 g zahar
175 g faina
un praf de copt
150 g nuci (eu le-am rupt cu mana)
1 kg de mere taiate cubulete marunt Decor
1 jumatate lamaie
50 g ciocolata alba
100 g ciocolata amaruie
un mar intreg
biscuiti cu ciocolata

Ciocolata impreuna cu margarina se pun la topit pe bain marine.
Cand s-au topit se lasa sa se raceasca putin.
Ouale se despart, iar albusele se bat spuma cu putina sare. Zaharul se amesteca (in bol de mixer) cu galbenusele in care se adauga treptat ciocolata topita impreuna cu margarina pana cand nu se mai simte zaharul.Albusul se adauga peste crema de ciocolata obtinuta,se incorporeaza apoi praful de copt si faina, merele taiate marunt impreuna cu nucile si se amesteca bine.Se toarna compozitia intr-o oala tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la moc mediu pana trece testul scobitorii.
Pentru decor se foloseste un mar taiat in felii subtiri care se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze) si se scufunda pe jumatate in ciocolata. ciocolata alba se da prin razatoare si astfel se umple suprafata tortului. Biscuitii se pun si ei pe lateralul farfuriei si se leaga cu un snur.
Pofta buna!!!

Madalina Marin (Ploiesti)
Chifle umplute

Ingrediente
2 chifle graham
1 cârnat
cartofi prăjiţi
1 ou
caşcaval
cremă fină de brânză
unt

Mod de preparare
Chiflelor li se taie căpăcelele şi se scobeşte conţinutul cu o linguriţă. Se pun câteva bucăţele de unt în interior, apoi se ung cu cremă de brânză. Oul crud se bate bine, apoi se amestecă cu cartofii prăjiţi, cârnatul prăjit şi el şi caşcaval ras. Se umplu chiflele cu compoziţia pregătită, apoi se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se servesc cu salată de roşii şi castraveţi cu mărar.
Poftă bună!

Linca Paul (Bucuresti)
„Pulpite umplute”

Ingrediente:
2 pulpe de pui intregi dezosate
1 morcov
1 ardei gras rosu
2-3 ciuperci
100g branza sarata
sare, piper, ulei masline, vin, sos soia

Preparare:
Pulpele se dezoseaza si se incearca intinderea lor cat mai mult pe tocator,eventual le batem un pic.Legumele taiate fasii le calim foarte putin cu un pic de ulei de masline, sare,piper,sos de soia.In mijlocul pulpelor asezam legumele calite si o bucata de branza.Facem rulouri din pulpe care le legam cu ata sa nu iasa umplutura, in tava cu un pic de ulei si un pahar de vin si la cuptor pana se rumenesc frumos,(le mai stropim,intoarcem).Taiate felii mai groase si alaturi cu un mix de legume cu orez, merg minunat.
Pofta buna!

Calarasu Gina (Buzau)
Pastrav la cuptor

Ingrediente:
2 pastravi mari
4 rosii shery
o ciuperca Truffa (daca se poate)
50 ml vodka pentru fiert ciuperca
2 bucati de usturoi verde
sare,piper
2 linguri ulei de masline
25 ml vin alb
1/2 lamaie
frunze proaspete de menta
Garnitura:
taitei din faina de orez
o lingura de unt
sare, piper, patrunjel verde

Mod de preparare:
Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa care umplem pestele cu bucati din rosie,usturoi si frunze de menta. Asezam pestii in vas de yena uns cu putin ulei de masline, ornam cu felii de rosie, lamaie, frunze de menta si ciuperca fiarta in vodka. Adaugam vinul, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20 minute. Servim cu garnitura de paste din faina de orez, pregtite dupa reteta de pe ambalaj. Ornam cu patrunjel proaspat.
POFTA MARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dana Cristea (Rimnicu Valcea)
Prajitura Krem a la krem

Ingrediente:
Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme Ole de ciocolata
Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de coniac

Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si galbenusurile unul cate unul , apoi punem crema ole de ciocolata isi mixam pana la omogenizare.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei si dam la cuptor cca 15 – 20 minute.Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema:
Mixam frisca, dupa care mixam separat crema de vanilie cu laptele, apoi amestecam cu frisca, crema trebuie sa iasa destul de groasa ca si consistenta.
Glazura:
Punem ciocolata cu frisca si untul intr-un ibric si lasam pe foc pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza glazura, dupa care adaugam si coniacul, o lasam sa se racoreasca sau mestecam in ea pentru a se racii mai repede.
Peste blat punem crema, iar peste crema turnam glazura.
Dam la rece pana se intareste glazura, aproximativ 2 ore.
Prajitura se taie cu un cutit ce se va inmuia in apa calda.

Gherghely Melinda (Medias)
Tocana de macaroane cu pulpe de pui

Ingrediente :
1 lingura untura
1 ceapa
ulei
1/2 lingurita boia de ardei
pulpe de pui
piper
sare
1catel usturoi
1/2 lingurita vegeta
patrunjel verde
macaroane
2 linguri de faina

Intr-un vas (cratita) se pune o lingura de untura si ulei si ceapa taiata marunt, care se lasa 3min sa se prajeasca, apoi se pune 1/2lingurita boia de ardei, pulpele (taiate-n 3, ca sa fie mai mici) si un pic de piper, sare, si un catel de usturoi.
Se pune si patrunjelul verde si 1/2 lingurita de vegeta. Se lasa pe foc, intre timp se amesteca mereu, pana se fierbe carnea. Separat intr-o farfurie se face dresura, cu 2linguri de faina si un pic de lapte, si se pune in cratita peste tocana. Se mai lasa la foc inca 10 minute. Separat se fierb macaroanele (indicat ar fi macaroane rasucite, de forma arcului). Se pun in farfurie macaroanele si peste se varsa tocana.
Este cea mai buna combinatie.
Vi-l recomand cu mana pe inima.

Lungu Angel Gabriel (Adjud)
Gulas rapid
(4 portii)

Timp de pregatire: 1h, 30 min
– 1 Kg carne porc
– 2 cepe medii
– 1 ardei gras rosu
– 2 cartofi mari
– 1 lingura boia de ardei dulce
– 1 lingura bulion ardei iute
– 3 linguri iaurt Pilos in stil grecesc (sau smantana)
– 2 linguri faina alba
– 750 ml apa
– 2 linguri ulei
Mod de preparare
Se pune ceapa si ardeiul gras, tocate marunt, la calit in ulei. Se adauga lingura de boia dulce si imediat se stinge cu 750 ml apa.
Se adauga sare dupa gust, seamesteca si se adauga carnea taiata cubulete si lingura de bulion si se fierbe cu capac la foc mic.
Cand aproape a fiert carnea se adauga cartofii si se mai lasa un pic sa fiarba. Daca a fiert greu carnea se mai adauga putina apa sa nu scada zeama prea tare.
Se adauga iaurtul amestecat cu faina (se da focul mic si se amesteca repede) si se mai lasa un clocot sau doua.
Daca nu aveti bulion de ardei iute atunci se foloseste boia de ardei iute.

Scinteie Iuliana (Bacau)

Peste cu legume la tava

Timp de preparare: 45 – min; Dificultate: redusa
Ingrediente:
3 Pesti (macrou)
2 cepe
radacinoase:
morcov -1/2 kg
telina -1 buc
patrunjel -2 buc
coriandru
foide dafin
piper macinat
sare
lamaie -1 buc
vin alb – 1 pahar
ulei – 1/2 pahar

Mod de preparare:
Zarzavatul spalat si curatat se taie rondele si se pune la fiert intr-un vas cu apa (cat sa acopere zarzavatul) si putina sare. Se acopera cu un capac. Cand zarzavatul este fiert, se pune intr-o tava in care s-a pus uleiul. Pestele se portioneaza, se sareaza/ condimenteaza si se asaza peste zarzavat. Se adauga 1/2 pahar din zeama in care a fiert zarzavatul. Se pune in cuptor 1/2 h dupa care se adauga vinul. Se intoarce pestele si se introduce la cuptor 1/4 h pentru a se rumeni pe ambele parti.

Rata lacuita

Ingrediente:
1 rata potrivita ca marime (carnea pasarii trebuie sa fie frageda, iar nu batrana)
5 linguri sos iute de rosii amestecat cu mustar
¾ l vin alb sec
4 linguri miere
piper
sare
1 buchetel de busuioc
Preparare:
Fara a se taia in bucati mai mici, rata se curata si se spala bine. Interiorul ei se unge cu 2 linguri de miere si se presara cu sare si piper, adaugandu-se inauntrul ei si buchetelul de busuioc pentru o aroma mai placuta a carnii. Se presara sare si piper si la exterior. Dupa ce copanele ratei se introduc in taietura, iar aripile se rasucesc spre spate, se pune pasarea sa fiarba in vin intr-o cratita cu marginile inalte. Cratita se introduce la cuptor, iar carnea de pasare se lasa sa fiarba pentru aproximativ jumatate de ora.
Ulterior, se scoate pasarea din cuptor, iar sosul format in cratita se amesteca cu celelalte doua linguri de miere si cu sosul picant de rosii cu mustar. Se unge bine rata cu acest amestec de sos si se introduce din nou la cuptor. In timp ce se afla la cuptor, pasarea se unge constant cu acest sos si nu trebuie sa treaca mai mult de 5 cinci minute pentru a purcede la repetarea procedurii. Carnea trebuie sa fie bine patrunsa si cand este gata, capata un aspect auriu si un luciu foarte frumos, lucitor. Se scoate atunci pe un platou si se serveste fie cu cartofi nature, fie cu garnitura de orez fiert cu mirodenii si salata verde.
Sa aveti pofta!

Raluca Puiu (Brasov)
Tabouleh cu vinete


Pentru Tabouleh cu vinete avem nevoie de:

100 gr bulgur, 2 vinete mici, 1 borcan naut fiert, 2 rosii, 1 ceapa rosie, 100 gr branza feta, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, cateva fire de patrunjel verde, sucul de la 1/2 lamaie, sare.

Mod de preparare:
Taiem vinetele in fasii subtiri, le presaram cu sare si le lasam la scurs timp de 30 de minute. Zdrobim usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline.
Ungem feliile de vinete cu amestecul de usturoi si le prajim intr-o tigaie fara adaos de grasime.
Punem bulgurul intr-o craticioara, il acoperim cu 200 ml apa calda si il punem la fiert la foc mic, avand grija sa amestecam in el pentru a nu se lipi.
Intr-un bol mare rasturnam bulgurul, nautul, rosiile si ceapa rosie taiate cubulete si branza feta. Adaugam usturoiul (ramas de la vinete), sucul de lamaie si vinetele. Amestecam usor.
Decoram cu patrunjel verde.
Servim salata rece.
Pofta buna!

Pear Crumble Muffins

Ingrediente: 120 gr faina, 140 gr zahar, 1 lingurita si jumatate praf de copt, 40 gr unt la temperatura camerei, un praf de sare, esenta de vanilie, 1 ou, 120 ml lapte, 3 pere, 1/2 cana faina de orez, 4 lingurite nuca de cocos, 4 lingurite zahar brun, 4 lingurite unt la temperatura camerei.

Pregatim tava de muffin. Pentru un aspect mai rustic, de toamna, eu am ales sa inlocuiesc formele de hartie pentru muffins cu hartie simpla de copt.

Modul de preparare al brioselor:
Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mixam pana cand obtinem un amestec nisipos. Adaugam 60 ml de lapte si mixam usor. Separat amestecam oul cu restul de lapte si cu esenta de vanilie si il turnam peste amestecul de faina. Mixam pana obtinem o crema fina.
Dupa ce pregatim aluatul, adaugam perele taiate cubulete si amestecam usor. Distribuim aluatul in 12 forme de muffins.

Pentru crumble amestecam faina de orez, zaharul brun, nuca de cocos si untul.
Peste fiecare muffin adaugam 3 lingurite de crumble. Coacem briosele la 160 grade Celsius timp de 35 – 40 de minute.
Savuram briosele bucatica… cu bucatica… pana la ultimele firmituri!

Pofta buna!

Emilia Niculae (Bucuresti)
Cordon bleu cu piept de curcan

Ingrediente:

700gr piept de curcan,
300gr cascaval,
200gr salam de Sibiu,
300gr sunca presata,
2 oua,
5 linguri faina,
8 linguri pesmet,
sare si piper .

Preparare:
Se spala bine carnea, se lasa sa se scurga, se taie fasii dreptunghiulare astfel incit dupa ce se bat bine cu ciocanul ca si la jnitele, acestea sa ajunga de marimea palmei, se dau cu putina sare si piper si se adauga peste carne felii foarte subtiri de cascaval, sunca si salam de Sibiu, atat cat sa acopere carnea. Se ruleaza usor toate acestea impreuna, se dau prin faina, apoi prin ouale batute in prealabil cu putina sare, apoi prin pesmet si se dau la prajit in ulei incins la foc potrivit aproximativ 10 minute. Pentru cine nu e atat de indemanatic si gateste mai rar, dupa ce ruleaza carnea, inainte de a o tavali prin faina, o poate prinde cu scobitori ca sa nu se destrame la prajit. Eu recomand sa se tina carnea cateva ore cu sare inainte de a fi pregatita, e mult mai gustoasa daca isi ia sare din timp.
Este o reteta usoara si rapida, o combinatie de gusturi delicioase, ce se poate manca cu foarte multe garnituri si salate langa ea.
Sa aveti pofta!

Tort de nuca

Ingrediente:

350gr nuca macinata,
350gr zahar,
50gr cacao,
200ml lapte,
7 oua,
1litru frisca.

Preparare:

Se pun nuca, zaharul, cacaua si laptele intr-un vas si se amesteca bine la foc mic pana cand compozitia capata consistenta. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza galbenusurile. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga la crema de nuca. Se unge un vas cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia in el si se da la cuptorul incins aproximativ 40 de minute la 190 grade. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in acelasi vas, se rastoarna, se taie blatul in doua, se pune frisca batuta intre jumatatile de blat si se imbraca apoi tot tortul in frisca. E delicios si are un minunat gust de nuca de se topeste-n gura. Savurati-l cu placere! Merita toata atentia.

Prajitura cu miere

Aceasta prajitura desi este cu foi, ele se intind foarte usor si foarte subtiri cu foarte putin efort si se inmoaie aproape imediat ce se intinde crema pe ele. Pana sa descopar aceasta reteta de foi, evitam sa fac o prajitura de acest gen pentru ca le intindeam foarte greu, lucru care la aceasta nu se mai intampla.
Deci, sa vedem cu se fac foile laudate.

Ingrediente foi:
1 ou,
150gr zahar,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
50gr unt,
2 linguri miere,
3 linguri lapte,
400gr faina.

Preparare:
Se fierb toate ingredientele, mai putin faina, pana se maroneste un pic compozitia, se amesteca incontinuu, dupa care se opreste focul si se amesteca cu toata faina. Se rastoarna compozitia fierbinte pe o gramajoara de faina de pe masa. Strangem un pic aluatul framantandu-l cu putina faina, il impartim in 4 parti egale si intindem foile imediat una dupa alta fara sa asteptam sa se coaca celelalte, coca se intinde doar calda, daca se raceste nu se mai intinde bine si usor. Ca sa nu se lipeasca de masa foaia, se pune faina sub ea mereu, la fel si pe dosul tavii pe care se coace in cuptorul incins in prealabil. Foile se coc rapid la 200 grade, cam in 5 minute foaia. Se lasa la racit cateva minute dupa care se asambleaza cu crema.

Crema e si mai simpla, se pun 3 linguri faina pe foc cu 350ml lapte, se amesteca pana se ingroasa bine fara cocoloase, se lasa la racit dupa care se adauga 350gr unt si 350gr zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Se imparte in 4 parti egale si se intinde pe fiecare foaie, inclusiv pe deasupra ultimei foi. Pentru decor eu pun pe deasupra prajiturii, peste crema, nuca macinata.
Culoarea foii va fi maronie dupa coacere datorita mierii, aceasta dandu-i si un gust foarte fin de caramel care combinat cu crema si gustul de unt, face din prajitura o regina a dulciurilor. Prajitura se da la rece ca sa se intareasca untul, apoi eu le tai cubulete mici, asa cum sunt fursecurile la cofetarie.

Andreea Juganaru (Bucuresti)

Painica chinezeasca cu ceapa verde

200 g faina grau
100 ml apa
1 ou
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
1/2 lingurita drojdie uscata
1 legatura ceapa verde
2 lingurite ulei de susan
2 lingurite seminte de susan

Intr-un castron amestecam faina cu 1/2 lingurita sare, numai o lingurita de zahar si drojdia. Facem o gropita in mijlocul amestecului de faina. Separat intr-un castronel batem oul, il amestecam cu apa si turnam in gropita de faina formata. Amestecam totul pana obtinem un aluat lipicios. Il lasam la dospit pentru o ora. Dupa o ora il pregatim pentru lucru. Il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam 5 minute. Obtinem o biluta de aluat nelipicioasa si usor elastica. O vom lasa sa se odihneasca pe masa de lucru pentru 15 minute, acoperita cu un prosop. Intre timp taiem marunt ceapa verde, peste lingurita de zahar ramasa punem 2 lingurite de apa fierbinte si amestecam pana se dizolva tot zaharul, lasam amestecul deoparte. Intindem biluta de aluat intr-un dreptunghi cu lungimea de 40 de cm, iar latimea de 20 de cm. Ungem suprafata dreptunghiului cu ulei de susan si presaram restul de sare si toata ceapa uniform peste suprafata aluatului. Incepem si rulam aluatul pe lungime, avand grija sa il rulam strans, obtinem un sul de aluat lung , rulam sulul de aluat dandu-i o forma de melc. Presam usor cu palmele melcul nostru, dupa care trecem sucitorul incet si cu grija peste el, avand grija sa nu iasa ceapa afara din aluat. In final vom obtine un disc de aluat cu diametrul de 16 cm. Ungem partea de sus a discului de aluat cu solutia de zahar si apa (pentru ca semintele de susan sa se lipeasca de aluat), luam o tigaie cu fundul mai gros, picuram in ea 2 lingurite de ulei vegetal, punem discul de aluat in tigaie cu fata presarata cu susan in jos, ungem si cealalta fata cu solutia de zahar, presaram din nou susan, punem tigaia pe focul FOARTE mic, dupa care acoperim tigaia cu un capac. Suprafata de jos a discului de aluat se va praji usor, iar datorita capacului vom obtine vapori ce vor ajuta aluatul sa creasca. Dupa 7 minute, intoarcem painica cu cealalta parte in sus, punem din nou capacul si o lasam sa se prajeasca inca 7 minute. O scoatem din tigaie, o lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care o putem servi.

Pofta buna!

Negresa cu nuci si sos de cafea

200 g unt
200 ml lapte
250 g zahar
250 g faina
100 g cacao neagra de calitate superioara
200 g nuci
4 oua
1 pliculet de praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
un strop de esenta de rom

Pentru sosul de cafea
100g zahar tos
150 g cafea naturala concentrata proaspat preparata
2 linguri frisca lichida
50 g unt
3 lingurite rom de buna calitate
1 lingurita amidon dizolvat in 2 lingurite de cafea rece
1 plic zahar vanilat
3 picaturi esenta de cafea (optional)

Nucile se curata, se prajesc usor, apoi se toaca mare, untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, inchidem aragazul si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat si esenta de rom. Apoi incepem sa incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si nucile tocate, turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.

Lasam prajitura la racit si apoi o taiem in patratele. Pentru sosul de cafea, intr-o craticioara punem zaharul pe foc si il lasam pana se caramelizeaza, turnam cu grija cafeaua peste caramel, amestecam bine si apoi adaugam cele 2 linguri de frisca lichida si untul. Adaugam zaharul vanilat, esenta de cafea (daca folositi) si romul, amestecam bine, iar la final adaugam amidonul dizolvat in 2 linguri de cafea lasam la foc mic pana se ingroasa sosul.

Se toarna din belsug peste prajiturele.
Pofta buna!

SUCIU ANCA
PUI PE STICLA

Ingrediente:
1 pui intreg aprox 1,5 k
3 catei de usturoi
4 linguri de ulei
condimente pentru pui
piper
o sticla de bere goala
garnitura: 1 kg de cartofi

Puiul se spala bine se condimenteaza, se cresteaza pielea din loc in loc si se pun felii de usturoi, apoi se umple sticla de la bere cu apa si se aseaza puiul pe sticla.
Cartofii se curata se spala, se taie rondele de 2 cm si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. In mijlocul tavii se pune sticla cu puiul arenjat pe ia si se da la cuptor aprox. 2 h la foc mediu.Puiul se mai unge din cand in cand cu un sos format din 2 linguri de ulei de linguri de apa si 1 lingurita de condimente pentru pui.Se lasa la cuptor pana este rumenit,auriu.
POFTA BUNA!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mitinito….haide baga-te…
    timp scazut…adik cam o ora cu tot cu statul al cuptor….hai o ora jumate…
    mai ..metregti…nu conteaza distanta, banii de drum…e super fain!

  2. Adina, cand am spus „timp scazut” ma gandeam la retetele care necesita timp de asteptare de 3-4 ore sau peste noapte… Te astept!

  3. Snitele de pui cu cartofi gratinati
    1 kg piept de pui
    4 oua
    2 linguri faina
    2 linguri pesmet
    ulei, sare si piper
    1 kg cartofi
    2
    3 cepe
    250 gr.unt
    25o gr cascaval
    Se taie puiul fasii subtiri se da prin faina ou si pesmet de 2 ori.Se incinge tigaia si se prajesc la foc moderat
    Cartofii se curata si se taie cubulete se fierb in apa cu sare, dupa ce a fiert se scurg si se aduga cepele calite si untul se amesteca incet dupa care se bag la cuptor 30 de minute.La sfarsit se adauga cascavalul ras si se mai lasa 10 minute.
    Pofta buna !

  4. Musaca cu dovlecei
    Ingrediente:
    3-4 dovlecei
    carne tocata 1kg (eu am preferat de vita, insa merge si pui sau porc)
    ceapa 1-2 buc
    usturoi 4-5 catei
    ardei gras sau gogosar 1 buc
    ardei iute- dupa gust
    morcov – unul mai maricel
    rosii – 5-6 buc
    marar si patrunjel
    sare si piper

    Dovleceii se taie cubulete, se presara putina sare si se lasa la scurs.
    Carnea tocata se pune la calit in ulei de masline incins, pana se evapora lichidul, apoi se adauga ceapa si usturoiul, sarea si piperul, se lasa 5 min, apoi se pune morcovul ras, ardeiul iute, ardeiul gras si jumatate din rosii taiate cubulete… se amesteca si se lasa la foc potrivit sa se patrunda aromele cam 15 – 20 min.
    Se toaca o mana de marar si patrunjel si se pregateste vasul in care se va coace musacaua, adica se unge cu putin ulei, apoi se pune un strat de dovlecei (jumatate din cantitate), compozitia de carne, verdeata si restul de dovlecei,
    iar la final se pun felii de rosii.
    Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor cam 1/2 de ora, apoi se descoera si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca usor.
    Cel mai bine merge cu mamaliga calda si smantana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *