google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CARTOFI CU SMANTANA SI USTUROI (DAUPHINOISE)

12 Nov 2011

Cartofii frantuzesti cu smantana si usturoi la cuptor sunt o garnitura delicioasa! Cunoscuti sub numele de “cartofi Dauphinoise”, acestia sunt un altfel de cartofi gratinati, foarte gustosi. Trebuie sa ii incercati cu siguranta, dar folositi smantana grasa, smantana speciala pentru gatit, altfel riscati sa nu obtineti ce trebuie!

INGREDIENTE:

1 kg cartofi
500 ml smantana pentru gatit
3 catei de usturoi tocati
sare
piper
nucsoara
75 g unt
Optional:
50 g mozzarella sau cascaval ras
rozmarin

PREPARARE:

Curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri de 2-3 mm grosime. In timp ce feliem putem pune feliile direct in vasul termorezistent in care pregatim cartofii. Vasul il ungem cu unt inainte sa punem cartofii.

Cand acoperim fundul vasului cu un strat de cartofi condimentam cu sare, piper, putina nucsoara, usturoi si putina smantana.

Vom continua sa punem cartofii in straturi, acoperind de fiecare data cu smantana. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana.

Punem la cuptor la aproximativ 160-170° C, pentru 40-60 minute acoperiti cu o folie de staniol, apoi fara folie pana se rumenesc cartofii.
Cu cateva minute inainte sa ii scoatem presaram mozzarella rasa si rozmarinul tocat. Reteta originala nu are mozzarella si rozmarin.

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
&description=Next%20stop%3A%20Pinterest" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="none" data-pin-color="white">cartofi-dauphinoise

25 Comentarii

  1. dana says:

    ce bunatate, pup :*

  2. diva in bucatarie says:

    Multumesc Dana!

  3. Trebuie sa fie tare gustosi.

  4. diva in bucatarie says:

    Multumesc Maria, chiar sunt buni!

  5. Bianca says:

    Pai te miri sa nu fie buna? MMmm deliciosi cu siguranta.
    Pupici

  6. TeoBucatar says:

    Excelenta garnitura asta!Pupici si we placut!

  7. diva in bucatarie says:

    Multumesc Bianca! Weekend placut!

  8. diva in bucatarie says:

    Multumesc Teo! Weekend placut!

  9. diva in bucatarie says:

    Anto, sa stii ca se simte … Pup

  10. Simona says:

    Mmm.. inca o idee de garnitura! Multumesc din nou! Pupici

  11. Licuta Marin says:

    Super aromati si deliciosi!Pup!

  12. diva in bucatarie says:

    Simona iti va placea cu siguranta! Te pup

  13. diva in bucatarie says:

    Multumesc Licuta! Te pup

  14. andra says:

    o minunatie! Abia astept sa ii fac si eu!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Andra!

  15. Claudia says:

    merita incercati, arata fantastic

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Claudia!

  16. catkitchen says:

    o delicioasa garnitura !!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Adina!

  17. Denisa says:

    ce pofta mi s.a facut, pacat ca nu am cuptor aici :(

    1. diva in bucatarie says:

      Macar salvezi reteta si ii faci cand ai cuptor… O seara frumoasa iti doresc!

  18. Florina Frunza says:

    Arata foarte bine! Multumim ptr idee.

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  19. Mihaela says:

    Fara sa va fie cu suparare, reteta originala contine lapte mult(cca 1 l la 1,5 kg cartofi), smantana si unt; http://www.gratindauphinois.com/portail/index.php/gratin-dauphinois Cand se adauga cascaval sau mozzarella rasa, deja se numeste “gratin savoyard”.Dar oricum ar fi preparata, este o garnitura delicioasa!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner