Cupcakes super ciocolatoase

14 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Cupcakes super ciocolatoase. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Pentru provocarea lunii octombrie, de pe blogul My Fancy Cake, am facut aceste cupcakes cu muuultaaa ciocolata: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra si alba, plus nutella!!! Ce prajiturica poate fi mai ciocolatoasa decat aceste mici cupcakes? Iubitori de ciocolata sunteti invitatii mei!

INGREDIENTE:
(pentru 8 bucati)

2 oua
60 g zahar
50 g unt
2 linguri iaurt
60 g faina
1 lingurita praf de copt
90 g nuci macinate
60 g ciocolata cu lapte + 20 g ciocolata neagra
30 g ciocolata alba

Pentru topping:
7 linguri nutella
4 linguri unt
30 g ciocolata alba topita

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Adaugam pe rand iaurtul, ciocolata topita(cu lapte si cea neagra), apoi nucile, amestecand de fiecare data pana compozitia devine omogena.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam o lingura de aluat in fiecare hartie speciala pentru briose (sau in tava tapetata cu unt si faina). Presaram cubulete mici de ciocolata alba, le acoperim cu inca o lingura de aluat si iar punem cuburi de ciocolata alba. Umplem hartiutele doar 3/4.
Le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20-30 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor le punem pe un gratar sa se raceasca, apoi le decoram cu un topping din nutella frecata cu unt si putina ciocolata alba topita.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu vin sa ma servesc cu o bucatica!
    Culmea la mine este ca dupa ciocolata in sine nu ma omor, adica pot manca dintr-o ciocolata si o saptamana intreaga si nu o termin.Insa dupa prajiturile, torturile, briosele si absolut tot ce se coace la cuptor si e cu ciocolara ,sunt ”lesinata”.

  2. Uf, sper ca n`am ajuns prea tarziu si mai apuc si eu o bucatica… ca doar na.. are dreptate Teo, tuturor ne place cu multaaa ciocolata! Weekend placut, pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *