Cotlet de porc cu sos de mustar

7 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Cotlet de porc cu sos de mustar. In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.

Pentru o cina rapida aceasta este alegerea potrivita. Se pregateste usor, rapid si rezultatul final este foarte gustos. Putem servi cotletul cu garnitura de orez, paste sau cartofi.

INGREDIENTE:

3-4 cotlete de porc
2 linguri faina
sare
piper
cimbru uscat
20 g unt pentru prajit
3 linguri ulei de masline

Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
120 ml smantana
1 lingura mustar Djon
1 lingurita mustar cu boabe
sare
piper

PREPARARE:

Carnea batuta putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. O tavalim prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne. Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit. Cand aceasta este prajita, o scoatem din tigaie pe o farfurie.

In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.

Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, sare si piper. Dupa 1 minut adaugam si mustarul.

Turnam 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba impreuna aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Luam de pe foc si servim cu garnitura.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *